Počinje Leto na Trgu galerija

VIDEO K9: Svečanim otvaranjem i koncertom Bojana Stamenov benda, sutra uveče počinje novo izdanje Leta na Trgu galerija u Novom Sadu.

0
78

Leto na Trgu galerija 2023, biće u četvrtak uveče otvoreno pozdravnim govorima Jelene Ognjanović, programske direktorke Galerije Matice srpske i Dalibora Rožića, člana Gradske uprave za kulturu Novog Sada, nakon čega će početi koncert Bojana Stamenov benda na platou ispred Galerije.

Reč je o, možda, najlepšoj manifestaciji koju tri galerije sa trga galerija organizuju od 2012. godine i koju je od tada posetilo više od 20.000 Novosađana. Ove godine galerije će, kako najavljuju ponuditi posetiocima i nešto novo

Igra, muzika, filmovi, putopisne priče, raznovrsni su sadržaji koje nudi ova manifestacija, pružajući sugrađanim priliku da na kreativan i kulturan način provedu leto u svom gradu. Ove godine manifestacija je upotpunjena saradnjom sa Centrom za američke studije Filozofskog fakulteta u Beogradu, a program je posvećen vezama između svetske i nacionalne kulture koje će posetioci moći da upoznaju kroz istorijsku misiju na Mesec, putovanje oko sveta i otkrivanje tajni o Islandu, Turskoj i Jermeniji. Neće izostati ni hitovi velikana svetske muzike, a ni plesa uz popularnu američku muziku XX veka.

U petak, 23. juna, u 19.00 sati, u okviru pratećeg programa izložbe Poklon-zbirka Dragiše Brašovana biće prikazan film Kuća jednog arhitekte, a tokom oba dana vikenda biće održana kustoska vođenja kroz izložbu u 13.00 i 17.00 sati.

Programi manifestacije Leto na Trgu galerija biće realizovani svakog četvrtka u 21 sat od 22. juna do 24. avgusta. Biće posebno najavljeni, a ulaz na sve programe je besplatan.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.