Počinje izgradnja podzemne garaže u centru

VIDEO K9: Za nedelju dana počinju radovi na izgradnji druge podzemne garaže u Novom Sadu, u Ulici Modene.

0
51

U petak, 27. maja, zvanično počinju pripremni radovi na izgradnji druge podzemne garaže, planirane u Ulici Modene, u skladu sa ugovorom o koncesiji. Radovi na izgradnji prve ovakve garaže u našem gradu u toku su kod zgrade Banovine.

Projektom je predviđena izgradnja javne garaže površine 54.853 m2, kapaciteta 267 parking mesta na tri podzemne etaže: na prvom podzemnom nivou nalaziće se 88, na drugom podzemnom nivou 87 i na trećem podzemnom nivou 92 parking mesta.

Od ukupnog broja, standardna su 245 parking mesta, 14 su za osobe sa invaliditetom i 8 za električna vozila.

Garaža je locirana na prostoru između Ulice Ilije Ognjanovića i Zmaj Jovine ulice, a pozicionirana je tako da obezbedi najbolju pristupačnost korisnicima u zonama visoke atraktivnosti, kažu u nadležnoj Gradskoj upravi.

Kolska saobraćajna veza sa uličnom mrežom iz okruženja biće ostvarena preko dve pristupne saobraćajnice iz Ulice Modene, dok će pešacima stepenišnim vertikalama biti omogućen pristup u objekat garaže.

Nakon završetka radova na izgradnji garaže, koji su predviđeni u roku od dve godine, pristupiće se parternom i hortikulturnom uređenju prostora iznad objekta, a iz Gradske uprave ističu da je projektnim rešenjem očuvano i zaštićeno stablo koprivića koje se nalazi u Ulici Modene.

Garaža u Ulici Modene jedna je od četiri garaže koje su predmet Ugovora o koncesiji za projektovanje, izgradnju, upravljanje i održavanje javnih garaža na teritoriji Grada Novog Sada, a od kojih su tri podzemne na lokacijama Modena, Banovina i Trg Republike i jedna nadzemna u Šafarikovoj ulici.

Tokom izvođenja radova saobraćaj će biti zabranjen u Ulici Modene (od Bulevara Mihajla Pupina do Zmaj Jovine ulice i Ulice kralja Aleksandra) i slepom delu Ulice Ilije Ognjanovića.

Dok je na snazi privremena izmena režima saobraćaja, dostavna vozila i vozila stanara ulaziće u pešačku zonu kroz postojeći ulaz u Gimnazijskoj ulici, a biće otvoren i novi ulaz u Njegoševoj.

Dinamika radova na izgradnji garaže u Ulici Modene usklađena je sa dinamikom radova na izmeštanju podzemne infrastrukture, koji počinju u ponedeljak 23. maja izmeštanjem taksi stajališta, parking mesta i saobraćaja. Radove na izmeštanju infrastrukture, koja se nalazi u obuhvatu buduće garaže, realizovaće javna i javno-komunalna preduzeća, svako iz svog domena, a u saradnji sa nadležnim gradskim upravama.

Zbog izvođenja radova, određena je zabrana odvijanja motornog saobraćaja u Ulici Modene, od Bulevara Mihajla Pupina do Zmaj Jovine ulice i Trga slobode.

Ova zabrana odvijanja motornog saobraćaja podrazumeva izmenu režima saobraćaja u raskrsnici ulica Modene-Bulevar Mihajla Pupina-Žarka Zrenjanina, na sledeći način:

a) određuje se zabrana skretanja “desno” sa Bulevara Mihajla Pupina u Ulicu Modene iz pravca Petrovaradina, odnosno “levo” iz pravca Novog Sada i
b) određuju se obavezni smerovi “desno” i “levo” iz Ulice Žarka Zrenjanina.

Određuje se zabrana odvijanja saobraćaja u slepom delu Ulice Ilije Ognjanovića, odnosno u delu od Ulice Modene prema Bulevaru Mihajla Pupina, dok drugi deo Ulice Ilije Ognjanovića postaje „slepa“ ulica iz pravca ulica Konstantina Danila i Ise Bajića.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.