Počinje isplata januarskih subvencija za boravak dece u privatnim vrtićima

VIDEO K9: Za vrtiće koji su dostavili urednu dokumentaciju, zahtev za prenos sredstava na ime finansijske podrške za januar roditeljima čija deca borave u tim ustanovama, podnet je danas, saopšteno je iz Gradske uprave za socijalnu i dečju zaštitu. Za ostale vrtiće, kako je navedeno, novac će biti sukcesivno isplaćivan nakon dobijanja ispravne dokumentacije.

290

Iz Gradske uprave za socijalnu i dečju zaštitu navode da je Do 26. februara 13 privatnih vrtića dostavilo popunjene SPD obrasce, odnosno spiskove prisutnosti dece, ali da je prilikom pregleda dokumentacije ustanovljeno da nisu svi dostavili tražene dokaze, što je dovelo do prolongiranje isplata subvencija.

Kako bi i sami roditelji imali potpunu informaciju o načinu isplate subvencija, iz Uprave obaveštavaju da je Odlukom o pravima na finansijsku podršku porodici, koja se primenjuje od 1. januara ove godine, propisano da se finansijska podrška isplaćuje u tekućem mesecu za prethodni mesec, uz dokaz o uplati roditelja na tekući račun privatne predškolske ustanove, spisak prisutne dece i fakturisan iznos roditelju za mesec za koji se obavlja isplata”, saopšteno je iz Odeljenja za odnose sa javnošću.

Sve privatne predškolske ustanove su o tome više puta obaveštene, tvrde u Upravi, kao i da su im poslata rešenja i SPD obrazac za januar 2018. godine, tako da su imali dovoljno vremena da dostave svu potrebnu dokumentaciju za isplatu subvencija.

Gradska uprava oglasila se na zahtev gradonačelnika Miloša Vučevića da se pod hitno ubrza isplata subvencija roditeljima čija deca borave u privatnim predškolskim ustanovama, kao i da se informiše javnost o tome da li je i zašto došlo do kašnjenja.

Roditeljski portal Bebac, podsetimo, juče je u otvorenom pismu apelovao na gradonačelnika da hitno reši problem roditelja čija deca pohađaju privatne vrtiće i koji zbog, kako je navedeno, loše odluke grada, nisu u mogućnosti da plate boravak deteta u vrtiću.

Iz Gradske uprave za socijalnu i dečju zaštitu navode da će ubuduće putem sredstava javnog informisanja redovno obaveštavati roditelje za koje vrtiće je izvršena uplata sredstava. Tako je do juče u podne popunjene SPD obrasce sa urednom dokumentacijom dostavilo ukupno 20 privatnih predškolskih ustanova.

Isplata subvencija za februar i svaki naredni mesec, trebalo bi da idu redovno, u tekućem mesecu za prethodni, za vrtiće koji do 20. u mesecu za prethodni mesec dostave ispravnu dokumentaciju, saopštavaju iz Gradska uprave za socijalnu i dečiju zaštitu, koja je donela ukupno 2.492 rešenja o priznavanju prava na finansijsku podršku za period januar – avgust 2018. godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.