Počinje izgradnja instituta Biosens

VIDEO K9: U Novom Sadu je, u okviru kompleksa Univerziteta, počela izgradnja zgrade Instituta BioSens. Polaganju kamena temeljca su, pored predstavnika Instituta i Novosadskog univerziteta, prisustvovali i visoki državni, pokrajinski, gradski i zvaničnici Evropske unije u Srbiji.

0
30

Polaganje kamena temeljca u Ulici dr Zorana Đinđića 1 označilo je početak izgradnje zgrade Instituta BioSens, ustanove koja se bavi primenom inovativnih IT rešenja i digitalizacije u poljoprivredi.

Uticaj delatnosti BioSensa prevazilazi granice Srbije i utiče na čitav region, kao i na EU koji od njega imaju koristi u oblasti moderne i održive poljoprivrede, rekla je ovom prilikom zamenica šefa delegacije EU u Srbiji.

Predsednica Vlade Srbije je tom prilikom od direktora Instituta BioSens Vladimira Crnojevića dobila priznanje „Zaslužni član Instituta“. Ona je istakla zadovoljstvo što simboličnim postavljanjem kamena temeljca za BioSens institut, oni prestaju da budu podstanari i da pozajmljuju prostorije u Rektoratu.

Na nekada zapuštenim lokacijama u ovom delu grada niče, pored Naučno – tehnološkog parka i zgrada BioSensa koji su zalog za sigurniju budućnost našeg grada i cele države, istakao je ovom prilikom gradonačelnik Novog Sada.

Grad Novi Sad će, prema rečima Miloša Vučevića, gradonačelnika Novog Sada, investirati 60 miliona dinara u komunalnu infrastrukturu, izgradnju parking mesta i pešačku i bi biciklističku stazu, čime će ova ulica biti praktično produžena i uređena u dužini od 150 metara.

Nova zgrada Instituta nalaziće se na parceli površine 1400 m2, između Đačkog igrališta, staklenika Prirodno-matematičkog fakulteta i Sunčanog keja, a  biće jedinstvena u zemlji, jer će zahvaljujući posebnim antivibracionim karakteristikama objekta omogućiti korišćenje najsavremenije naučne opreme neophodne za razvoj mikro i nano elektronike, senzora i drugih uređaja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.