POČINJE GRADNJA SOCIJALNIH STANOVA U NOVOM SADU

(VIDEO K9) Socijani stanovi u Novom Sadu nisu građeni jos od vremena stare Jugoslavije. Takvi stanovi su namenjeni porodicama sa nižim i srednjim primanjima, i mogu da se kupe po povoljnim uslovima.

952

Socijlni stanovi ne odnose se na socijlano ugrožene, kako većina nas misli. Oni koji nemaju nikakva primanja, ne mogu konkurisati za kupovinu ili iznajmljivanje socijalnih stanova. Porodice sa nižim primanjima će moći da iznajme stan po povoljnim uslovima, dok će porodice sa srednjim primanjima moći da kupe ovakav neprofitni stan.

Stambenoj agenciji moći će da se jave sva domaćinsta koja ispunjavaju uslove za kupovinu ili iznajmljivaje socijalnih stanova. Za sada se ne znaju tačni uslovi za konkurisanje jer Vlada RS još uvek nije donela uredbu, ali se neki opšti kriterijumi podrazumevaju.

Iako je projektom bilo predviđeno da se u Novom Sadu izgradi 220 socijalni stanova, zbog nedostatka novca za sada će se gradi 35 u Kisačkoj ulici. Socijalni stanovi biće jeftiniji za deo profita koji uzimaju investitori. Još jedna od pogodnosti za kupce biće kredit na 20 godina sa kamatom od 4 posto.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.