Počinje Evropska nedelja imunizacije

VIDEO K9: Danas počinje Evropska nedelja imunizacije koju novosadski Dom zdravlja obeležava vakcinacijom dece i mladih protiv HPV virusa bez zakazivanja.

0
14

Povodom Evropske nedelje imunizacije od 22. do 27. aprila, Dom zdravlja Novi Sad organizuje kampanju “otvorenih vrata” tokom koje će svi zainteresovani roditelji moći da dovedu devojčice i dečake uzrasta od 9 do 19 godina da prime vakcinu protiv HPV virusa.

Osim ove, deca mogu primiti i one koje su u redovnom kalendaru vakcinacije, a koje su propuštene. Vakcinacija će se obavljati bez zakazivanja, svakog radnog dana od 22. do 26. aprila u objektu na Limanu, u sobi br. 42, ulaz pored garaže, od 7 do 20 časova.

Ovogodišnja Evropska nedelja imunizacije ima poseban značaj jer se poklapa sa 50. godišnjicom Proširenog programa imunizacije (Expanded Programme on Immunization – EPI). U znak sećanja na ovu prekretnicu, kampanja će proslaviti izuzetna dostignuća Proširenog programa imunizacije u poslednjih 5 decenija u zaštiti više generacija od ozbiljnih bolesti koje se mogu sprečiti vakcinom te naglasiti hitnu potrebu za postizanjem visokog i održivog obuhvata vakcinacijom u svakoj zajednici kako bi se, sada i u budućnosti, sprečilo izbijanje ovih bolesti.

Nadovezujući se na nedavna i uspostavljena partnerstva, ovogodišnje aktivnosti će dodatno podstaći inicijative za saradnju sa mladim profesionalcima i omladinskim organizacijama posvećenim promovisanju imunizacije, ulogu škola i roditelja, saopšteno je iz novosadskog Doma zdravlja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.