Počinje 25. FEP

VIDEO K9: U Sportskoj hali „Tikvara“ u Bačkoj Palanci večeras je svečano otvaranje jubilarnog 25. izdanja Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade na kojem će do 25. avgusta nastupiti profesionalne pozorišne trupe iz regiona i iz Rusije.

149

Pod sloganom „Srcem, štapom i kanapom“, ovogodišnje 25. izdanje Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade u Bačkoj Palanci obradovaće publiku predstavama iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Rusije.

Tokom četvorodnevnog takmičarskog dela Festivala, na dve scene u Slovačkom domu, priliku da se pokažu dobiće sedam profesionalnih pozorišnih trupa iz teh zemalja.

Nagrada „Dobro drvo“ biće dodeljena u tri kategorije, Nagrada stručnog žirija, Nagrada dečijeg žirija i Nagrada publike. Dečiji žiri čine mališani iz predškolske ustanove „Različak“, dok stručni žiri čine reditelji Nikola Pejaković Kolja i Milja Mazarak i glumac Đorđe Živadinović Grgur.

Kao i do sada, deca i mladi tokom festivala moći će da učestvuju u kreativnim radionicama pod vedrim nebom, u dvorištu Slovačkog doma, dok će večernji sati biti rezervisani zarevijalni muzički program.

Zanimljivo je da je FEP jedina organizacija koja unazad 25 godina približava pozorište i kulturu mladim Bačkopalančanima i podstiče njihovu kreativnost, ljubav prema umetnosti i stvaralaštvu, s obzirom da u gradu ne postoji pozorište.

Festival je dobitnik prestižnih nagrada za stvaralaštvo u oblasti kulture i ekologije, a podržan je od strane Ministarstva kulture i informisanja, Opštine Bačka Palanke i drugih organizacija.

Program svečanog otvaranja počeće večeras u 21,15 revijom maskiranih bicikala “Moja reciklirana kreacija” u Slovačkom domu, dok je ceremonija otvaranja zakazana za 21 čas ispred sportske hale „Tikvara”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.