Počeo upisni rok na fakultetima u Novom Sadu

VIDEO K9: Od danas do petka traje prijava kandidata za upis na osnovne i integrisane studije Univerziteta u Novom Sadu. Novosadski univertzitet budućim studentima nudi 370 studijskih programa svih stepena studija.

0
360

Nakon što se završi prijava kandidata za polaganje prijemnog ispoita na novosadskim fakultetima koja traje do petka, sledi polaganje prijemnih ispita koje je planirano u periodu od 28. juna do 5. jula.

Posle 5. jula teku rokovi za žalbe, obljavljivanje konačnih rezultata, te bi, prema planu Univerziteta, sve u vezi sa upisom trebalo da bude završeno do 21. jula.

Na 14 fakulteta unutar Univerziteta budućim brucošima na raspolaganju je 9.559 mesta, od kojih je 5391 mesto rezervisano za budžetske studente, a 4160 za samofinansirajuće.

Prema pisanju Dnevnika, školarine na novosadskim fakultetima ostale su iste kao i prošle godine i kreću se u rasponu od 50.000 dinara, koliko košta školarina na Pedagoškom fakultetu u Somboru i Učiteljskom na mađarskom jeziku u Subotici, do čak 218.900 dinara koliko košta godina studija na PMF-u na smeru optometrije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.