Počeo upis u privatne vrtiće

VIDEO K9: Zahtevi za finansijsku podršku pri upisu u privatne novosadske vrtiće potrebno je dostaviti do 31. avgusta, poručuju iz Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu.

0
49

Počeo je upis u privatne predškolske ustanove, a zahtevi za finansijsku podršku podnose se do 31. avgusta.

Zahteve podnose roditelji za novoupisanu decu i roditelji ranije upisane dece.

Subvenciju roditelj može da ostvari od prvog dana narednog meseca od dana podnošenja zahteva.

Pravo na ovaj vid podrške imaju porodice sa decom od šest meseci do polaska u osnovnu školu, koja su upisana u jedan od novosadskih vrtića, pod uslovom da ne pripadaju “Radosnom detinjstvu”.

Zahtevi se podnose Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu, preko Pisarnice Gradske uprave za opšte poslove, a podnosilac zahteva dužan je da uz zahtev priloži kopiju očitane lične karte, odnosno raseljeničku legitimaciju, kao i izvod iz Matične knjige rođenih za dete.

Obrasci zahteva mogu biti preuzeti u Pisarnici Gradske uprave za opšte poslove ili na sajtu Grada, a mogu preuzeti i u predškolskoj ustanovi u koju se dete upisuje.

Finansijska podrška isplaćuje se u tekućem mesecu za prethodni mesec, uz dokaz o uplati roditelja na tekući račun privatne predškolske ustanove i overen mesečni izveštaj privatne predškolske ustanove o prisutnosti dece za svako dete koje ostvaruje finansijsku podršku.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.