Počeo Novosadski sajam knjiga

VIDEO K9: Novosadski sajam knjiga otvoren je danas u Hali 1 Novosadskog sajma i trajaće do ponedeljka, 25. marta, sa besplatnim ulazom za posetioce i ove godine.

0
40

Oko 60 izlagača iz zemlje i regiona dočekalo je danas posetioce Novosadskog sajma knjiga u Hali 1. Manifestaciju je, kao počasni gost, otvorio predsednik Pokrajinske vlade, čija je poslednja, peta knjiga poezije, “Lavirint”, koja govori o savremenim problemima i izazovima, predstavljena na jednom od štandova izlagača.

On je ovom prilikom govorio stihove koje je pesnik Pero Zubac napisao pre više 30 godina kao svojevrsni omaž izdavačima, književnicima, čitaocima i svima kojima je knjiga u srcu.

Posetioce Novosadskog sajma knjiga, uz atraktivan program, očekuju i premijerna izdanja, promocije, promotivne cene i popusti i do 60 posto na pojedina dela. Među piscima s kojima će imati priliku da razgovaraju su i Bojan Ljubenović, Mario Liguori, a u sredu i ovogodišnji dobitnik NIN-ove nagrade za delo “Poslije zabave” Stevo Grabovac. Na Novosadskom sajmu su danas su počeli i “Art Expo”, Međunarodni sajam obrazovanja “Putokazi”, “Dani Laze Kostića” na kojima će biti uručena i istoimena nagrada i predstavljen portret prošlogodišnje dobitnice Maje Trifunović te, po prvi put, Sajam gejminga “NS gaming week”.

Manifestacija “Dani Laze Kostića” biće održana u Sali Novosadskog sajma uporedo sa Sajmom obrazovanja, od 21. do 23. marta, sa programima i temama prilagođenim mlađim generacijama, a biće reči i o školskoj lektiri. Uloga izdavača i danas je ogromna, istakao je gradonačelnik Novog Sada.

Prvi Novosadski sajam knjiga održan je 1995, a ovogodišnji će, do 25. marta, biti svakodnevno otvoren od 10 do 20 sati, sa besplatnim ulazom za posetioce za sajamske sadržaje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.