Počeo mesec Razamana

VIDEO K9: Danas je prvi dan ramazanskog posta za islamske vernike, koji će trajati 30 dana, do 13. maja kada će proslaviti Ramazanski bajram.

0
20

Za muslimanske vernike noćas je počeo mesec Ramazan u 1.442 islamskoj (hidžretskoj) godini. Tokom 30 dana posta islamski vernici od zore do zalaska sunca uzdržavaju se od jela, pića, telesnih zadovoljstava, kao i od grešnih misli i dela.

Ovaj mesec, koji se u islamu smatra najvažnijim jer je u njemu, kako se veruje, počelo objavljivanje svete knjige Kurana, već drugu godinu se obeležava u vreme pandemije korona virusa.

Nasufović je poručio vernicima da i za vreme posta mogu primiti vakcinu protiv kovida-19, jer ona ne sadrži nikakve hranljive sastojke.

Reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije istakao je važnost vere koja, kako je rekao, ima moć da čoveka učini svetlom zvezdom na zemlji, poput one koja krasi nebo.

Musliman svoje životno vreme meri Ramazanom. Tako su naši dobri prethodnici planirali i u vremenu se orijentisali, pa je sve bilo ili će biti pre ili posle Ramazana. Nadamo se boljim danima i vremenima i Bogu se molimo za spas i lek svakog čoveka 0156

Ramazanski post je obavezan za sve punoletne i zdrave muslimane i trajaće do Ramazanskog bajrama, 13. maja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.