Počeo hokejaški Memorijalni turnir „Dimitrije Mića Rudić“

VIDEO K9: Ljubitelji hokeja na ledu od danas do nedelje u Novom Sadu neće propustiti neku od utakmica Memorijalnog turnira „Dimitrije Mića Rudić“, a učesnici nadmetanja su bivši profesionalci ovog sporta. Ulaz u Ledenu dvorani SPENS-a besplatan je za sve posetioce turnira.

137

U ledenoj dvorani SPENS-a danas je počeo 10. Memorijalni međunarodni hokejaški turnir „Dimitrije Mića Rudić“, koji će trajat do nedelje, 01. decembra.

Na turniru učestvuje 14 veteranskih ekipa, 6 u kategoriji manje od 40 godina i 8 u kategoriji 40+. Učesnici su poznata hokejaška imena, bivši reprezentavci i bivši članovi svetskih hokej klubova, koji sem iz Srbije, dolaze i iz Hrvatske, Bugarske i Slovenije.

Dimitrije Mića Rudić bio je jedan od pionira hokeja na ledu u Novom Sadu, kao igrač, trener, sudija, član Uprave kluba, ceo svoj život posvetio je hokejaškom klubu Vovjdina, i uopšte ovom sportu.

Dimitrije Rudić bio je i jedini hokejaški sudija iz cele bivše Jugoslavije koji je delio pravdu na zimskim Olimpijskim igrama u Sarajevu 1984. kao i jedini srpski sudija koji je ikada sudio na Olimpijskim igrama u ovome sportu.

Ulaz u Ledenu dvoranu SPENS-a besplatan je za sve posetioce tokom sva tri dana turnira.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.