Počeo Forum budućih lidera

VIDEO K9: Mladi ljudi danas su naši lideri sutra, a podršku onima koji žele da učestvuju u procesima donošenja odluka i da budu pokretači promena u okviru svojih zajednica, pruža dvodnevni Forum budućih lidera koji je danas počeo u Skupštini grada. Nastavak foruma je sutra u Sremskim Karlovcima.

0
938

Uloga mladih u sprovođenju ciljeva održivog razvoja i agende UN 2030, u cilju njihove interakcije, podizanja svesti i jačanja učešća mladih u temama o životu i o održivom razvoju lokalne zajednice i njenih političkih procesa, tema je Foruma budućih lidera koji je počeo u Skupštini Grada.

“Mislim da je grad Novi Sad apsolutno u Srbiji najprirodnije mesto za održavanje Foruma budućih lidera, jer 2019 godine je omladinska prestonica Evrope. Ne postoji prirodnije mesto u Evropi, a u Srbiji sasvim sigurno”, rekao je Zdravko Jelušić, predsednik Skupštine grada.

Na Forumu je bilo reči o održivom razvoju lokalne zajednice i stvaranju inicijative za veću autonomiju mladih i ostvarivanje njihovih prava. Polaznici Foruma su, kako je istaknuto, najkreativniji studenti tri univerziteta.

“Ono što je naš interes i naš fokus jeste da animiramo studente i da ih na najbolji način motivišemo da sebe pronađu u svim ovim strateškim oblastima i da prosto negde kandiduju teme i ideje na koji načinj mogu da sarađuju sa javnim, privatnim i civilnim akademskim sektorom i da prosto svoju agendu mladih na neki način kroje”, naveo je dr Milan Ćulić iz Centra za istraživanje i studije.

Jedan od ciljevaskupa jeste pružanje podrške mladima koji su voljni da učestvuju u procesima donošenja odluka i koji žele da budu pokretači promena u okviru svojih zajednica, ali i šire.

“Ciljevi današnjeg foruma, pre svega koje zastupa naš fakultet, jeste dostojanstven rad i ekonomski rast koji su jako bitno za Forume poput ovih, jer na taj način se omladina aktivno uključuje u ovakve programe”, kazala je Ines Savuljić, studentkinja i učesnica foruma.

Tematska oblast su ciljevi održivog razvoja, naveli su organizatori, a fokus je da svih 17 ciljeva koji su definisani u strateškoj razvojnoj agendi Ujedinjenih nacija budu predstavljeni od strane studenata.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.