Počeo festival fotografije “24. kadar”

VIDEO K9: Četvrti međunarodni festival fotografije "24. kadar“ počeo je danas i trajaće do 03. septembra, kada će biti upriličeno proglašenje pobednika. Na ovogodišnjem takmičenju učestvovaće provereni autori iz Srbije, Mađarske, Hrvatske, Bugarske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

0
541

Festival “24. kadar” počeo je danas u 14 časova, kada su 24 učesnika dobili 24 teme za fotografisanje.

U naredna 24 časa, potrebno je da sa po jednom – najboljom fotografijom, odgovore na zadate teme.

“Ljudi obično šalju fotografije na foto konkurse, koje su uradili pre godinu, pre pet, petnaest i tako dalje. Ovde oni ne znaju kakve će biti teme, oni ne znaju apsolutno ništa, ni jednu temu. Sada kada dobiju na papiru, izvoli, fotografiši i to je to. Ono što je jako dobro, oni se između sebe sada druže, upoznaju ovaj naš grad i to je zapravo cela priča i po meni najveća vrednost”. rekao je Ranko Đurović, organizator festivala.

Ovo neobično takmičenje zahteva puno mašte i kreativnosti, s obzirom na to da teme nisu jednostavne.

“Vrlo interesantno prošle godine, bila je tema kvadratura kruga, mašta može svašta, bila je tema akt. Morali su da urade akt prošle godine u našem gradu, na ulici, ne znaju nikoga, treba da urade akt. Što nije ni malo lako. Neko je fotografisao sebe, neko je našao nekoga”, naveo je Đurović.

Festival je okupio učesnike iz šest država regiona – Srbije, Mađarske, Hrvatske, Bugarske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

24 člana žirija će imati 24 časa da oceni fotografije, nakon čega će biti priređeno proglašenje pobednika, koji će dobiti nagrade u vidu foto opreme.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.