Počeo drugi protest “Jedan od pet miliona”

U Novom sadu je počeo drugi protest pod parolom "Jedan od pet miliona - Stop krvavim košuljama" okupljanjem građana ispred Srpskog narodnog pozorišta.

0
266

Građanima su se obratili docentkinja Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Bojana Bodroža, profesorka Filozofskog fakulteta u Beogradu Ivana Spasić, studentkinja Akademije umetnosti u Novom Sadu Tea Vukadin, a moderator je bio glumac Milorad Kapor.

Građani nose zastave Srbije i Vojvodine, kao i različite antirežimske transparente.

Nakon govora, krenula je protestna šetnja. Građani šetaju Jevrejskom ulicom, zatim Bulevarom oslobođenja, potom Maksima Gorkog pored zgrade RTV-a, te do zgrade Pokrajinske vlade.

Više od 70 profesora, asistenata, saradnika i istraživača sa Filozofskog fakulteta u Novom Sadu dalo je podršku građanima koji protestuju u više gradova Srbije.
Podršku građanima dali su ranije Filozofski fakultet u Beogradu, Fakultet političkih nauka i Pravni fakultet u Beogradu, kao i još 144 profesora i saradnika sa različitih državnih univerziteta u Srbiji, među kojima su i pojedini novosadski profesori sa Akademije umetnosti, Fakulteta tehničkih nauka, Poljoprivrednog i Prirodno-matematičkog fakulteta.
Podršku protestima dali su i advokati širom Srbije. (021.rs)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.