Počeo 7. naučni skup “Docent dr Milena Dalmacija”

VIDEO  K9: 7. po redu dvodnevni Memorijalni naučni skup "Docent doktor Milena Dalmacija" počeo je na Prirodno-matematičkom fakultetu. Na skupu će danas i sutra biti predstavljeno 20 naučnih radova iz oblasti zaštite životne sredine.

0
352

Katedra za hemijsku tehnologiju i zaštitu životne sredine Departmana za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine PMF-a u Novom Sadu i Fondacija „dr Milena Dalmacija“ i ove godine u ime sećanja na tragično preminulu koleginicu docenta dr Milenu Dalmaciju ogranizuju Memorijalni naučni skup iz zaštite životne sredine.

Skup se održava kao nastavak tradicije započete 2013. godine. Rezultate svojih istraživanja prezentovaće i mladi naučnici i istraživači, čiji su radovi prihvaćeni od strane naučnog odbora skupa, što je, prema rečima Bože Dalmacije, Mileninog oca, bila i osnovna ideja organizatora za pokretanje ovog projekta.

Glavne teme ovogodišnjeg skupa su voda, vazduh, zemljište, sediment, upravljanje otpadom, održivi razvoj i zakonodavstvo u oblasti zaštite životne sredine.

Predavanja po pozivu drže dobitnici nagrade „Docent dr Milena Dalmacija“ za doktorsku disertaciju koja je dala značajan naučni doprinos iz oblasti zaštite životne sredine, dr Nataša Varga, dr Sanja Milošević Govedarović i dr Aleksandra Cvetanović.

Plenarna predavanja održaće Doc. dr Dragana Šunjka na temu „Primena tehnike pasivnog uzorkovanja u određivanju sadržaja pesticida u vodi“ kao i Doc. dr Boris Agarski na temu “Odmeravanje kod ocenjivanja uticaja životnog ciklusa“.

Docent dr Milena Dalmacija dobitnica je brojnih nagrada i međunarodnih priznanja za svoj rad, a tokom pohađanja doktorskih studija bila je uključena i u nastavu kao istraživač-pripravnik, a od 2010. godine kao istraživač-saradnik. Nastradala je 01. aprila 2012. u požaru u diskoteci Kontrast.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.