Počeo 21. “Filmski front” u KCNS

VIDEO K9: Festival "Filmski front", ove godine pod sloganom "ljubav na prvi rez" počeo je danas i trajaće do nedelje u Kulturnom centru Novog Sada. Sve projekcije festivala koji počinje večeras u 19 časova, besplatne su za posetioce.

0
40

Međunarodni festival kratkometražnog igranog filma Filmski Front, 21. po redu biće, pod sloganom “ljubav na prvi rez”, u Kulturnom centru Novog Sada održan od 26. do 29. oktobra, a realizovan je uz podršku Grada Novog Sada i Ministarstva kulture.

Od preko 1.000 filmova iz 74 zemlje, koji su ove godine pristigli na konkurs, tokom četiri festivalska dana u bioskopskoj sali Kulturnog centra biće prikazano preko šezdeset kratkometražnih filmova.

Slektor festivala Filip Markovinović odabrane filmove je podelio u četiri programske selekcije. Tako će se u selekciji Srbija/region naći 15 ostvarenja mladih autora, dok će u Međunarodnoj biti prikazano 18 filmova iz 18 različitih zemalja.

Pored ove dve, publika će imati priliku da uživa i u kratkometražnim animiranim filmovima iz regiona Anima front, ali i u horor ostvarenjima u selekciji Horor front.

Za pobednika selekcije Srbija/region, u saradnji sa Filmskim centrom Srbije, obezbeđena je nagrada od 100.000 dinara.

Ulaz na sve projekcije je besplatan, a kompletna lista filmova dostupna je na zvaničnom sajtu festivala filmfront.rs.

VIDEO/ Filmski front

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.