Počeo 11. KONTEH sajam

VIDEO K9: Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi, KONTEH počeo je danas na Fakultetu tehničkih nauka. 11. po redu sajam mogućnosti i praksi prilika je za sve studente da potraže svoju šansu za sticanje praktičnih veština.

0
679

Studentska organizacija EESTEC LC Novi Sad, uz podršku Fakulteta tehničkih nauka, po jedanaesti put organizuje KONTEH, koji traje 22. i 23. marta, od 9 do 17 časova.

Na Sajmu se studentima predstavljaju 32 kompanije učesnice, kao i dva prijatelja Sajma.

“Svi studenti koji posete, dobiće informacije o konkretnoj delatnosti prezentacije, koje će se odvijati u svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka. Svaka kompanija ima svoj određen termin u kojem će se održati prezentacije i takođe mogu da se raspitaju više bilo o praksi ukoliko se nema iskustva do sada ili o mogućem zaposlenju”, rekla je Katarina Ivošević u ime KONTEH-a.

Sajam je namenjen pre svega studentima tehničkih i tehnoloških fakulteta, ali i ostalim studentima Univerziteta i zainteresovanim posetiocima. Studenti i posetioci imaju priliku da se upoznaju sa radom najuspešnijih kompanija u našoj zemlji, informišu se o otvorenim pozicijama u tim kompanijama i uruče svoj CV na licu mesta kompanijama za koje su zainteresovani.

“Ovo je jedna od vrlo važnih manifestacija koja je bitna i za kompanije i za naše studente koji završavaju, da bi mogli već dok studiraju da upoznaju sve te kompanije i da izaberu koja im najviše odgovara. Svi smo mi različiti, svi smo subjektivni. Nekom više odgovara ovo, nekom ono, naravno najviše odgovara gde je najveća plata. Fakultet tehničkih nauka podjednako ceni sve kompanije, jer one zapošljavaju našu decu, naše završne studente, da ostanu ovde, da ne odu u beli svet”, naveo je dr Rade Doroslovački, dekan FTN-a.

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević istakao je da je KONTEH primer dobre saradnje obrazovanja i privrede i dodao da grad u okviru Akcionog plana zapošljavanja izdvaja sredstva za obuke za deficitarna zanimanja, gde se pre svega misli na IT sektor i u tom smislu smatra da „KONTEH“ svakako zavređuje izuzetnu pažnju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.