Počeo 10. humanitarni kamp na Letenki “I came to play” (Foto)

Na izletištu Letenka una Fruškoj gori juče je počeo jubilarni, 10. besplatni košarkaški kamp "I came to play". U kampu je okupljeno oko 150 dečaka i devojčica iz bivše Jugoslavije.

1144

Sportsko-humanitarna organizacija „Play“ tradicionalno organizuje godišnji humanitarni program „I came to play“.

Program je besplatan i ima za cilj poboljšanje kvaliteta života mladih u regionu, a kroz treninge i predavanja promoviše vrednosti kao što su tolerancija, fer plej, obrazovanje, sprečavanje nasilja u sportu, integritet i predstavlja održiv model odgovorne uloge sporta u društvu.

“Važno je to što pored sportskog, kamp sadrži i obrazovni program gde se mladi uče vrednostima kao što su fer-plej, mirno rešavanje sporova i zaštita životne sredine. Najbolji rezultati se očigledno postižu kroz kombinaciju sportskih treninga, utakmica i interaktivne nastave, jer to spaja mlade ljude iz regiona”, rekao je Ognjen Cvjetićanin, član Gradskog veća za sport i omladinu.

Organizatori su naveli da već deset godina za redom okupljaju oko 150 mladih iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Makedonije, kao i decu sa posebnim potrebama i decu bez roditelja, brojne poznate trenere, aktivne i bivše sportiste i goste iz inostranstva koji zajedno učestvuju na desetodnevnom programu ispunjenom interaktivnom nastavom, radionicama, vršnjačkim obrazovanjem, predavanjima i sportskim treninizima.

“U društvu onih koji su prepoznali značaj i stali iza vizije našeg projekta, pored Grada Novog Sada i Pokrajinske vlade, su i predstavnici Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, UNICEF-a, Košarkaškog saveza Srbije, predstavnici Zagreba, Mostara, Tuzle, Vukovara, Osijeka, Ljubljane, Bujanovca, Olimpijskih komiteta Srbije i Slovenije, Kompanija Bambi, Fruktal i Nektar, Univerziteta Berkli iz Kalifornije, Ujedinjenih Nacija iz Tokija, Tromsa iz Norveške i mnogih drugih”, rekao je Mihajlo Delić iz organizacije „Play“.

 

Podsekretar Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu Patrik Drid rekao je tom prilikom da Pokrajinska vlada planira realizaciju kapitalnog projekta na Letenci u naredne dve do tri godine, a u pitanju je izgradnja nove sportske hale, hotela i više multifunkiconalnih terena na otvorenom, naglasivši da se očekuje da naredne godine počnu radovi.

 

“Ovo je kamp sporta, ali međunarodni kamp razumevanja. Deca dolaze iz krajeva gde su bili konflikti u prošlosti. Zato je ovo sjajna prilika da upoznaju jedni druge i da se preko sporta povežu za budućnost, što je od velike važnosti za ovaj region – rekao je ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Kajl Skat, koji je prisustvovao ovoj manifestaciji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.