Počeo 10. humanitarni kamp na Letenki “I came to play” (Foto)

Na izletištu Letenka una Fruškoj gori juče je počeo jubilarni, 10. besplatni košarkaški kamp "I came to play". U kampu je okupljeno oko 150 dečaka i devojčica iz bivše Jugoslavije.

0
1149

Sportsko-humanitarna organizacija „Play“ tradicionalno organizuje godišnji humanitarni program „I came to play“.

Program je besplatan i ima za cilj poboljšanje kvaliteta života mladih u regionu, a kroz treninge i predavanja promoviše vrednosti kao što su tolerancija, fer plej, obrazovanje, sprečavanje nasilja u sportu, integritet i predstavlja održiv model odgovorne uloge sporta u društvu.

“Važno je to što pored sportskog, kamp sadrži i obrazovni program gde se mladi uče vrednostima kao što su fer-plej, mirno rešavanje sporova i zaštita životne sredine. Najbolji rezultati se očigledno postižu kroz kombinaciju sportskih treninga, utakmica i interaktivne nastave, jer to spaja mlade ljude iz regiona”, rekao je Ognjen Cvjetićanin, član Gradskog veća za sport i omladinu.

Organizatori su naveli da već deset godina za redom okupljaju oko 150 mladih iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Makedonije, kao i decu sa posebnim potrebama i decu bez roditelja, brojne poznate trenere, aktivne i bivše sportiste i goste iz inostranstva koji zajedno učestvuju na desetodnevnom programu ispunjenom interaktivnom nastavom, radionicama, vršnjačkim obrazovanjem, predavanjima i sportskim treninizima.

“U društvu onih koji su prepoznali značaj i stali iza vizije našeg projekta, pored Grada Novog Sada i Pokrajinske vlade, su i predstavnici Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, UNICEF-a, Košarkaškog saveza Srbije, predstavnici Zagreba, Mostara, Tuzle, Vukovara, Osijeka, Ljubljane, Bujanovca, Olimpijskih komiteta Srbije i Slovenije, Kompanija Bambi, Fruktal i Nektar, Univerziteta Berkli iz Kalifornije, Ujedinjenih Nacija iz Tokija, Tromsa iz Norveške i mnogih drugih”, rekao je Mihajlo Delić iz organizacije „Play“.

 

Podsekretar Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu Patrik Drid rekao je tom prilikom da Pokrajinska vlada planira realizaciju kapitalnog projekta na Letenci u naredne dve do tri godine, a u pitanju je izgradnja nove sportske hale, hotela i više multifunkiconalnih terena na otvorenom, naglasivši da se očekuje da naredne godine počnu radovi.

 

“Ovo je kamp sporta, ali međunarodni kamp razumevanja. Deca dolaze iz krajeva gde su bili konflikti u prošlosti. Zato je ovo sjajna prilika da upoznaju jedni druge i da se preko sporta povežu za budućnost, što je od velike važnosti za ovaj region – rekao je ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Kajl Skat, koji je prisustvovao ovoj manifestaciji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.