Počelo useljavanje bezbednjaka

VIDEO K9: U novoizgrađenom stambenom bloku u za pripadnike snaga bezbednosti u naselju Jugovićevo danas su dodeljeni prvi ključevi stanovau koje će porodice, kako je rečeno, moći da se usele već večeras. Ključeve je uručila predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, a ceremoniji su prisustvovali gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, ministarka za boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

0
45

Stambenom bloku za pripadnike snaga bezbednosti u Jugovićevu je najveći projekat ovog tipa koji se realizuje u više gradova, a koji je iniciran kako bi bio ojačan sistem nacionalne bezbednosti i građanima omogućeni bolji uslovi za život i kupovinu stanova.

Predsednica Vlade Ana Brnabić uručila je prvih 14 ključeva novim stanarima, koji će već večeras moći da se usele u svoje nove domove.

Izgradnju zgrada za kolektivno stanovanje i komunalnu i ostalu infrastrukturu unutar stambenog kompleksa finansira Republika Srbija, a Grad Novi Sad pokriva troškove izgradnje nedostajuće infrastrukture u funkciji stambenog kompleks i za tu namenu iz gradske kase za ovaj lokalitet izdvojeno je milijardu i po dinara.

Stanovi za bezbednjake su uglavnom veličine od 40 do 80 kvadrata i prodati su po ceni od 500 evra po kvadratu, a iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja kažu da kontinuirano rade na poboljšavanju uslova svih kategorija stanovništva.

U naselju Jugovićevo do kraja naredne godine biće izgrađeno ukupno 1.972 stana za pripadnike bezbednosti u 12 zgrada sa svim pratećim sadržajima, a tokom ovog meseca porodice će se useliti u 548 stanova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.