Počelo uklanjanje otpada iz HINS-a

VIDEO K9: Počelo je uklanjanje opasnog otpada iz kompleksa bivšeg HINS-a u Novom Sadu. Podsetimo da je pre dve godine u krugu ove fabrike pronađeno skoro 1.300 tona opasnog otpada zbog čega je pokrenut krivični postupak i oduzeta dozvola operateru.

0
6

U kompleksu bivše fabrike HINS identifikovano je 200 tona hemikalija, među kojima i otpadnih kiselina i medicinskog otpada, izjavila je za 021.rs ministarka zaštite životne sredine tokom današnje posete našem gradu, uz opasku da ova lokacija predstavlja pravu ekološku bombu za građane Novog Sada.

Sa ove lokacije je, prema njenim rečima, počelo uklanjanje opasnih materija gde su, pored otpada zaostalog od pre nekoliko decenija, poslednjih nekoliko godina nezakonito otpadne materije skladištila i pojedina preduzeća čijim se odgovornim licima trenutno sudi zbog ugrožavanja životne sredine, preneo je 021.

Podsetimo da je na prostoru nekadašnjeg HINS-a pre dve godine otkriveno skoro 1.300 tona opasnog otpada zbog čega je pokrenut krivični postupak i oduzeta dozvola operateru, a godinu dana ranije je inspekcija pronašla 1.816 tona opasnog otpada koji je sadržao supstance koje su kancerogene i opasne po život.

Zakupac prostora fabrike “HINS” tada je uhapšen i protiv njega i još pet osoba pokrenut je krivični postupak.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.