Počelo ublažavanje mera za suzbijanje epidemije

VIDEO K9: U Srbiji je danas je počelo ublažavanje mera za suzbijanje širenja epidemije Kovid 19. Novi Sad, prema izjavi predsednika Aleksandra Vučića, više ne spada u žarišta infekcije virusa.

0
13

Građani stariji od 65 godina mogu od danas da izlaze u šetnju utorkom, petkom i nedeljom od 18 časova do 1 sat iza ponoći, najviše šest stotina metara od mesta stanovanja, što je jedna od novih mera koje je na usvojila Vlade Srbije, u skladu sa epidemiološkom situacijom.

Od danas je dozvoljen i rad poslodavcima iz oblasti pružanja pojedinih usluga čiji rad ne podrazumeva okupljanje velikog broja ljudi, ili blizak fizički kontakt, a Vlada je takođe pozvala građevinare da nastave rad u punom kapacitetu.

U Novom Sadu je epidemiološka situacija veoma povoljna i to je gotovo ugašeno epidemiološko žarište, ali oprez ostaje na snazi, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanja novinara prilikom obilaska radova na izgradnji brze pruge Beograd-Budimpešta, na deonici Stara Pazova-Novi Sad.

On je dodao i da je dobro da se ljudi testiraju i dalje, kako bi dolazili lakši i srednje laki bolesnici, a ne teški. U apoteke u Srbiji, kako je rekao, danas ide 4 miliona maski, 4 miliona rukavica, kao i još 4 miliona epidemioloških maski”.

Epidemiolog Predrag Kon za RTS je izjavio da je korona virus uveliko u cirkulaciji, ali da izaziva vrlo blago ili nikakvo oboljenje ili nikakvo, da se kraj epidemije može očekivati od 10. do 12. nedelje, kao i da nam pre toga predstoji ukidanje vanrednog stanja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.