Počelo štampanje testova

VIDEO K9: Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja infrastrukturno je osposobljen i ima pune kapacitete za izradu i distribuciju testova za malu maturu, izjavio je danas ministar nauke, prosvete i tehnološkog razvoja Branko Ružić tokom posete ovoj ustanovi.

0
22

Probni test za učenike osmih razreda biće organizovan 26. i 27. aprila, kako bi se učenici upoznali sa procedurama za polaganje ispita, koji će biti 23, 24, i 25. juna, najavio je ministar nauke, prosvete i tehnološkog razvoja Branko Ružić, tokom posete Zavodu za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja u kome se nalazi centar za štampanje testova za završni ispit.

Zavod, prema njegovim rečima, radi po svim procedurama bezbednosti, a testovi će biti distribuirani uz pratnju policije. Sam proces će, kako je rekao, zahvaljujući digitalizaciji, biti transparentniji i svake godine sve bolji.

Na pitanje o broju prosvetnih radnika vakcinisanih protiv kovida, Ružić je odgovorio da ih je oko 36.000, a naglasio je da epidemiološka situacija u obrazovnim ustanovama „nije alarmantna“ i da „obrazovni sistem pokazuje rezistentnost“. Zaraženo je, kako je precizirao svega 0,5 odsto đaka i manje od jedan odsto zaposlenih.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.