POČELO REŠAVANJE UBISTAVA NOVINARA?

VIDEO K9: Saslušanje Milana Radonjića i Ratka Romića, osumnnjičenih za učešće u ubistvu Slavka Ćuruvije, završeno je noćas dva sata posle ponoći, a danas je doneta odluka da im se odredi pritvor.

730

Nekadašnji šef DB-a Radomir Marković je direktni nalogodavac ubistva novinara i vlasnika lista „Dnevni telegraf” Slavka Ćuruvije 1999. godine – izjavio je srpski tužilac za organizovani kriminal Miljko Radsavljević, dodajući da je soumnjičen i pripadnik posebne službe obezbeđenja u u DB-u Miroslav Kurak, nedostupan pravosudnim organima i za kojim će biti raspisana međunarodna poternica.

Izjavio Miljko Radisavljević, tužilac za organizovan kriminal.

Niko nije i neće biti izuzet od zakona, kaže vice premijer, dodajući da sa držovom nema ni šale ni igre i da će svi biti privedeni pravdi.

Izjavio Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade RS.

Komisija za istragu ubistava novinara ističe da je važno da se reše svi slučajevi ubistava novinara, pogitovo političkih ubistava, jer je nemoguće graditi pravnu državu na temeljima zločina, naročito na temeljima zločina u ime države ili patriotizma.

Izjavio Veran Matić, Komisija za istragu ubistava novinara.

Matić je podsetio da su još uvek ne razjašnjeni slučajevi ubistva Dade Vujasinović, Milana pantića i pogibije novinara RTS-a tokom bombardovanja 99 godine. 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.