Počelo prolećno zasedanje Skupštine Srbije

VIDEO K9: U Beogradu je počelo redovno prolećno zasedanje Skupštine Srbije. Pred narodnim poslanicima na dnevnom redu je više zakonskih predloga, među kojima i Predlog zakona o policiji i izmene Zakona o javnom redu i miru.

0
353

Prvo prolećno zasedanje poslanika Skupštine Srbije počelo je intoniranjem državne himne i postrojavanjem Garde Vojske Srbije ispred Doma Narodne skupštine.

Pred poslanicima je niz predloga zakona koje je podnela Vlada Srbije – Zakona o strancima, Zakona o azilu i privremenoj zaštiti, Zakona o graničnoj kontroli, Predlog zakona o evidencijama i obradi podataka u oblasti unutrašnjih poslova, Zakona o nacionalnom DNK registru, kao i Predlog zakona o jedinstvenom matičnom broju građana.

Tokom prolećnog zasedanja biće razmotreni i predlog dopuna Zakona o državljanstvu Republike Srbije, kao i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, te niz međudržavnih sporazuma o različitim vidovima zajedničkog delovanja.

Pred parlamentom će se, između ostalog, naći i predlozi odluka o izborima predsednika Saveta guvernera Narodne banke Srbije, direktora Uprave za nadzor nad finansijskim institucijama, kao i o prestanku funkcije člana Komisije za hartije od vrednosti, koje je podneo Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.

Narodna skupština razmatraće Predlog odluke o izboru predsednika i članova Saveta Agencije za energetiku Republike Srbije, koji je podnela Vlada, Predlog odluke o izboru predsednika sudova, koji je podneo Visoki savet sudstva, predloge odluka o izboru zamenika javnog tužioca, koje je podnelo Državno veće tužilaca, kao i predloge više odluka o prestanku funkcije predsednika Prekršajnog apelacionog suda, Osnovnog suda u Novom Sadu, Privrednog suda u Leskovcu, Osnovnog suda u Novom Pazaru, koje je podneo Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Na dnevnom redu biće i Predlog odluke o izboru predsednika sudova, koji je podneo Visoki savet sudstva, Predlog odluke o izmenama Odluke o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članova Republičke izborne komisije, koji je podneo narodni poslanik Saša Radulović, kao i Predlog odluke o izmenama Odluke o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članova Republičke izborne komisije, koji je podneo narodni poslanik Goran Ćirić.

Prolećno, redovno zasedanje parlamenta, ne može da traje duže od 90 dana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.