Počelo podnošenje zahteva za besplatan boravak dece u vrtićima

VIDEO K9: Danas je počelo podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na besplatan boravak dece u Predškolskoj ustanovi „Radosno detinjstvo". Zahtevi se podnose do kraja do kraja ovog meseca.

0
364

Pravo na besplatan boravak deteta u novosadskoj Predškolskoj ustanovi „Radosno detinjstvo” može da ostvari roditelј, staratelј, odnosno hranitelј: deteta iz porodice koja ostvaruje pravo na dečiji dodatak ili pravo na novčanu socijalnu pomoć, deteta trećeg i svakog narednog reda rođenja istog roditelјa, deteta bez roditelјskog staranja i deteta sa smetnjama u razvoju.

Zahtevi se podnose se od 1. do 31. avgusta 2017. godine, radnim danom od 8.00 do 14.00 časova, a sredom od 8.00 do 17.00 časova, Službi socijalne zaštite Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo” Ulica Pavla Simića br. 9.

Zahteve podnose, kako roditelјi za novoupisanu decu, tako i roditelјi od ranije upisane dece, s obzirom na to da Rešenje o pravu na besplatan boravak važi do 31. avgusta ove godine. Pravo na besplatan boravak ostvaruje se od prvog dana narednog meseca od dana podnošenja zahteva. Potrebni obrasci, kao i sva obaveštenja, mogu se dobiti u Službi socijalne zaštite telefonom na broj 420-439. Obrasci Zahteva se takođe mogu preuzeti i na sajtu Grada Novog Sada www.novisad.rs

U skladu sa Odlukom o socijalnoj zaštiti Grada Novog Sada roditelј može da ostvari pravo i na besplatan boravak deteta predškolskog uzrasta sa smetnjama u razvoju u Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović” sa domom učenika Novi Sad. Zahtevi se podnose u školi, od 1. do 31. avgusta 2017. godine, u kojoj se mogu dobiti potrebni obrasci, kao i sva obaveštenja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.