Počelo obeležavanje Dana 1. brigade kopnene vojske

VIDEO K9: Koncertom vojnog orkestra u centru grada Komanda 1. brigade Kopnene vojske započela je obeležavanje 9. novembra, Dana brigade, u znak sećanja na oslobođenje Novog Sada u Prvom svetskom ratu 1918. godine.

98

Iako je Dan 1. brigade Kopnene vojske rezervisan za 9. novembar, sa obeležavanjem ovog događaja u Novom Sadu počelo se nešto ranije.

Jedna od manifestacija je i koncert vojnog orkestra 7. novembra na keju, dok će prigodnim programom ovaj dan biti obeležen i u petak u kasarni Jugovićevo.

“U 15 časova na Keju žrtava racije biće promenadni koncert vojnog orkestra koji će se nakon toga premestiti u centar grada na Trg Slobode oko 15.30 gde će ponovo izvesti promendani koncert za sve prisutne građane i nastup plesne grupe Tamo daleko”, rekao je Major Milan Burmudžija, referent za odnose sa javnošću Komanda 1. brigade Kopnene vojske.

Ovaj datum se obeležava kao sećanje na dan kada je 1918. godine prva jedinica Sedmog pešadijskog puka Vojske Kraljevine Srbije, predvođena majorom Vojislavom Bugarskim, umarširala u Novi Sad.

“U saradnji sa gradom pripremamo niz aktivnosti tim povodom. Najpre, jednu aktivnost smo već završili. U oktobru mesecu još organizovali smo takmičenje u streljaštvu i to uz učešće jedne naše ekipe i ekipa iz gradskih struktura. I moram priznati da su strelci veoma dobri. Već su unazad nekoliko godina dobro uvežbali gađanje”, naveo je Burmudžija.

Major je podsetio da su sugrađani prethodnih godina mogli da prisustvuju prikazu određenih vojnih sredstava i opreme u centru grada. Ove godine će prikaz naoružanja i opreme biti upriličen u kasarni Jugovićevo 8. novembra, a dan kasnije, u sklopu obeležavanja ovog datuma biće obeležena i krsna slava brigade.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.