Počelo “krstarenje ravnicom”

VIDEO K9: Iz Novog Sada jutros je isplovila regata "Vode Vojvodine", koju ovo javno vodno preduzeće organizuje desetu godinu za redom.

127

Prolazak brodova kroz novosadsk prevodnicu jutros oko 10 sati označio je početak ovogodišnje regate ,,Vode Vojvodine”, koja će trajati od 21. do 30. juna. Na plovidbu bačkim kanalima i Dunavom, dugo oko 250 kilometara, uputilo se oko 80 brodića sa više od 200 ljudi.

“Vode Vojvodine već deset godina uspešno organizuje rekreativnu regatu. Naš cilj je da ovom regatom promovišemo nautičke potencijale Vojvodine i da pokažemo da taj potencijal nije samo na velikim rekama već i na kanalima. Ovogodišnja regata je na 250 km uglavnom bačkih kanala i trajaće 10 dana”, rekao je Slavko Vrndžić, direktor JVP Vode Vojvodine.

Pored promocije nautičkih potencijala Vojvodine, kako je istakao, organizacijom regate, koja je jedna od najvećih u našoj zemlji, žele da animiraju lokalne samouprave da prepoznaju potencijal koji ima nautički turizam.

Interesovanje za regatu iz godine u godinu je sve veće, a ovoj su se pridružili i nautičari iz Hrvatske, Slovenije i Austrije.

Ovu višednevnu rekreativnu regatu za koju vlada veliko interesovanje kako domaćih, tako i stranih nautičara, Vode Vojvodine tradicionalno organizuju povodom Međunarodnog dana Dunava.

Regata, u javnosti poznata i kao ,,krstarenje ravnicom”, isplovila je iz Novog Sada ka Bačkom Petrovcu, a posetiće i Ruski Krstur, Srpski Miletić, Prigrevicu, Doroslovo, Karavukovo, odakle će se preko Bačko Petrovca vratiti u Novi Sad.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.