Počeli radovi u Ulici Veselina Masleše

VIDEO K9: U delu ulice Veselina Masleše u naselju Detelinara počeli su radovi na izgradnji saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom.

0
148

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije planira radove na izgradnji saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom u delu ulice Veselina Masleše.

Ovom investicijom obuhvaćen je deo ulice od kružnog toka, odnosno od ulice Kornelija Stankovića, do mesta ukrštanja sa prugom, budući da se taj krak ulice slepo završava.

Izvođač je uveden u posao 14. juna, kažu u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije i od tada je počeo da teče ugovoreni rok od 210 kalendarskih dana za njegov završetak.

Do petka su na ovoj lokaciji obavljani pripremni radovi, geodetsko obeležavanje terena i iskolčavanje, a potom su počeli radovi na hidrotehničkim instalacijama.

Ukupna dužina predmetne deonice je 437,76 m, na kojoj je planirana izgradnja kolovoza, pešačkih staza i parkinga.

Biće izgrađeno 184 parking mesta uključujući i 9 za osobe sa invaliditetom, a novoizgrađene saobraćajne površine biće osvetljene sa 16 stubova sa LED svetlom.

Što se tiče prateće infrastrukture, predviđena je izgradnja vodovoda (dužine 188,11m), kao i skoro 282 metra ulične kanalizacije i 130,5 m slivničkih veza.

U zoni OŠ „Svetozar Mraković Toza“ planirano je formiranje nove regulacije, sa parne strane ulice, kojom će biti omogućena izgradnja podužnog parkinga i pešačkih staza.

Formiranje nove regulacije u ovoj zoni podrazumeva izmeštanje postojeće metalne ograde, koja je na delu kod školskog igrališta planirana za rušenje, a nova ograda biće od gotovih panela.

Iz Graddske uprave poručuju da će tokom realizacije ove investicije biti vođeno računa i o zelenilu, tako da će postojeća 64 stabla breze biti očuvana i zaštićena od oštećenja.

Vrednost čitave investicije je oko 83 miliona i 855 hijada dinara sa PDV-om.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.