Počeli radovi i u Ulici Ognjena Price

VIDEO K9: Na više lokacija u gradu započeli su ili će uskoro početi radovi Novosadske toplane zbog kojih su neizbežne privremene izmene režima saobraćaja.

141

Radovi Novosadske toplane u ovoj građevinskoj sezoni do sada su bili fokusirani na vrelovodne priključke i šahtove, a ovih dana kreću intenzivniji radovi na rekonstrukciji dotrajalih delova vrelovodne mreže.

Početkom ove nedelje su počeli radovi na izgradnji vrelovodnog priključka u Svetojovanskoj ulici za objekat broj 16, zbog kojih je došlo do privremene izmene režima saobraćaja.

“Naime, zatvorena je jedna kolovozna traka u zoni radova, dok će se saobraćaj odvijati uz naizmenično propuštanje vozila u drugoj saobraćajnoj traci. U ponedeljak smo otpočeli takođe i poslednju fazu radova u okviru rekonstrukcije 900 m trase vrelovoda u bloku ulica Ignjata Pavlasa, Modene i Pionirske ulice i tamo je takođe na snazi privremena izmena režima saobraćaja i to do 15. jula. Za saobraćaj je zabranjem deo ulice Modene, od raskrsnice sa Bulevarom Mihajla Pupina do broja 5 u ulici Modene”, rekla je Ivana Stanimirović, portparolka JKP Novosadska toplana.

Ranije započeti radovi, kako je istakla, odvijaju se planiranom dinamikom.

“Dakle, protekle nedelje otpočeli smo radove na rekonstrukciji vrelovoda u bloku Ćirpanove, Bem Lilike, Takovske i Ulice Žike Popovića. Planirano je da se ovi radovi odvijaju u tri faze, zbog obima poslova. U ovoj prvoj etapi radova za saobraćaj je zatvorena Ulica Žike Popovića i deo Takovske. O tome kada ćemo sa prve preći na drugu fazu i sa druge na treću fazu radova, naši sugrađani će svakako biti blagovremeno obavešteni, kako će se tokom koje faze odvijati saobraćaj, dok je u planu da celokupni radovi, sa sve vraćanjem površine u tehnički ispravno stanje budu završeni do 2. septembra”, precizirala je Stanimirović.

Do kraja leta Toplana najavljuje i brojne druge radove na više lokacija.

“Sasvim je izvesno da ćemo u narednih nekoliko dana otpočeti radove na rekonstrukciji vrelovoda u bloku Fruškogorske i Ulice Radiše Brašovana, potom u bloku Sremske, Železničke i Ulice Vase Stajića i na još dosta deonica gde se vrelovod u proteklom periodu pokazao kao nepoutzdan, odnosno gde je saniran najveći broj havarija, a sve kako bismo tokom zimskog perioda obezbedili kvalitetnu i kontinuiranu isporuku toplotne energije. Molim naše sugrađane za strpljenje i razumevanje, evo, uverili smo se da je ovo najefikasniji način da obezbedimo kvalitetnu uslugu tolom zime, odnosno da ostanemo na visini zadatka onda kada se to od nas najviše i očekuje”, navela je Stanimirović.

Novosadska toplana počela je sa radovima na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat u Ulici Ognjena Price broj 1, zbog kojih će ova ulica biti zatvorena za saobraćaj do 22. jula.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.