Počeli radovi i u Ulici Ognjena Price

VIDEO K9: Na više lokacija u gradu započeli su ili će uskoro početi radovi Novosadske toplane zbog kojih su neizbežne privremene izmene režima saobraćaja.

202

Radovi Novosadske toplane u ovoj građevinskoj sezoni do sada su bili fokusirani na vrelovodne priključke i šahtove, a ovih dana kreću intenzivniji radovi na rekonstrukciji dotrajalih delova vrelovodne mreže.

Početkom ove nedelje su počeli radovi na izgradnji vrelovodnog priključka u Svetojovanskoj ulici za objekat broj 16, zbog kojih je došlo do privremene izmene režima saobraćaja.

“Naime, zatvorena je jedna kolovozna traka u zoni radova, dok će se saobraćaj odvijati uz naizmenično propuštanje vozila u drugoj saobraćajnoj traci. U ponedeljak smo otpočeli takođe i poslednju fazu radova u okviru rekonstrukcije 900 m trase vrelovoda u bloku ulica Ignjata Pavlasa, Modene i Pionirske ulice i tamo je takođe na snazi privremena izmena režima saobraćaja i to do 15. jula. Za saobraćaj je zabranjem deo ulice Modene, od raskrsnice sa Bulevarom Mihajla Pupina do broja 5 u ulici Modene”, rekla je Ivana Stanimirović, portparolka JKP Novosadska toplana.

Ranije započeti radovi, kako je istakla, odvijaju se planiranom dinamikom.

“Dakle, protekle nedelje otpočeli smo radove na rekonstrukciji vrelovoda u bloku Ćirpanove, Bem Lilike, Takovske i Ulice Žike Popovića. Planirano je da se ovi radovi odvijaju u tri faze, zbog obima poslova. U ovoj prvoj etapi radova za saobraćaj je zatvorena Ulica Žike Popovića i deo Takovske. O tome kada ćemo sa prve preći na drugu fazu i sa druge na treću fazu radova, naši sugrađani će svakako biti blagovremeno obavešteni, kako će se tokom koje faze odvijati saobraćaj, dok je u planu da celokupni radovi, sa sve vraćanjem površine u tehnički ispravno stanje budu završeni do 2. septembra”, precizirala je Stanimirović.

Do kraja leta Toplana najavljuje i brojne druge radove na više lokacija.

“Sasvim je izvesno da ćemo u narednih nekoliko dana otpočeti radove na rekonstrukciji vrelovoda u bloku Fruškogorske i Ulice Radiše Brašovana, potom u bloku Sremske, Železničke i Ulice Vase Stajića i na još dosta deonica gde se vrelovod u proteklom periodu pokazao kao nepoutzdan, odnosno gde je saniran najveći broj havarija, a sve kako bismo tokom zimskog perioda obezbedili kvalitetnu i kontinuiranu isporuku toplotne energije. Molim naše sugrađane za strpljenje i razumevanje, evo, uverili smo se da je ovo najefikasniji način da obezbedimo kvalitetnu uslugu tolom zime, odnosno da ostanemo na visini zadatka onda kada se to od nas najviše i očekuje”, navela je Stanimirović.

Novosadska toplana počela je sa radovima na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat u Ulici Ognjena Price broj 1, zbog kojih će ova ulica biti zatvorena za saobraćaj do 22. jula.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.