Počeli Dani barokne muzike

VIDEO K9: U Novom Sadu su juče počeli Dani barokne muzike tokom kojih posetioci mogu besplatno da uživaju u tri koncerta na instrumentima različitih epoha.

0
65

Svečanim programom “Sound the Trumpet” u izvođenju ansambala “New Trinity Baroque” i “Ansambl Studija za ranu muziku”, u Crkvi svete Elizabete u Ulici Ćirila i Metodija 11, na Telepu, sinoć je počeo ovogodišnji Festival “Dani barokne muzike u Novom Sadu”.

Programom su predviđena tri koncerta koncerta srednjevekovne, renesansne i barokne muzike na instrumentima ovih epoha, besplatna za posetioce.

U ambijentu Crkve svete Elizabete, takođe od 20 časova, publika će moći da uživa i u subotu, 23. septembra, uz Muziku za solo lautu Darka Karajića, a festival će biti zatvoren 1. oktobra koncertom L’art de la viole de Gambe u izvođenju Srđana Stanića (viola da gamba) i Predraga Goste (Čembalo).

U pratećem programu će 21. septembra biti organizovana i Novosadska barokna akademija, na kojoj će majstorske radionice iz barokne interpretacije održati renomirani britanski violinista Edrijan Baterfild kao i dirigent Predrag Gosta. Festival “Dani barokne muzike u Novom Sadu” organizuje Vojvođansko udruženje za ranu muziku.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.