Počeli “Antićevi dani”

VIDEO K9: Manifestacija "Antićevi dani" počela je danas i u narednih pet dana sugrađani će biti u prilici da pogledaju brojne kulturne sadržaje na više lokacija u Novom Sadu.

0
243

Svečano otvaranje manifestacije “Antićevi dani” upriličeno je u podne u Gradskoj kući.

Tom prilikom istaknuto je da su „Antićevi dani“ mnogo više od pukog sećanja, te da se brojnim programima daje nova snaga Mikinim delima koja su neprolazna, kao i vrednostima koje je on svojim životom slavio.

“Pred nama je 11. izdanje manifestacije čija je misija da na najlepši mogući način veliča lik i delo pesnika čije je nasleđe doprinelo pozicioniranju Novog Sada kao regionalnog i kulturnog centra i buduće Evropske prestonice kulture”, rekao je Dalibor Rožić, član Gradskog veća za kulturu.

Laureat ovogodišnje nagrade “Miroslav Antić” je Nenad Šaponja za zbirku pesama “Izgledam, dakle nisam”, a nagrada će mu biti uručena poslednjeg dana manifestacije, u petak, 16. marta.

Tokom petodnevnog programa biće održan niz događaja u Kulturnom centru Novog Sada, Gradskoj biblioteci, Gradskoj kući, Muzeju Vojvodine, Dunavskom parku, dvorcu Eđšeg, kao i u osnovnim školama “Miroslav Antić” u Futogu, “Petefi Šandor” i “Miroslav Mika Antić”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.