Počeli 12. Antićevi dani

VIDEO K9: Kulturno – umetničkim programom u Svečanoj sali Gradske kuće otvoreni su 12. po redu "Antićevi dani", manifestacija u okviru kojih će u naredna tri dana biti održan raznovrsan kulturni program posvećen liku i delu Mike Antića.

354

Miroslav Mika Antić važi za najvećeg boema našeg grada, koji je živeo svoju poeziju i topio naša srca, bilo da priča o ljubavi, detinjstvu ili veliča život, rečeno je na otvaranju manifestacije koja se u našem gradu održava po 12. put.

“Antićevi dani traju svaki dan, oni su nerazdvojivi deo Novog Sada i nisu samo tri dana u godini, a po 12. put, posvećeni najvećem novosadskom boemu, nego Novi Sad prosto prožimaju stihovi, život, delo i lik Mike Antića koji siguran sam da će se nastaviti i u narednom periodu. Ovaj događaj odnosno organizacija je svakako jedan poseban akcenat na sve ono što predstavljao Miroslav Mika Antić za grad Novi Sad, za kulturu grada, za stil života za upoznavanje i za zaljubljivanje”, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević na svečanom otvaranju manifestacije.

Ovogodišnja nagrada “Miroslav Antić” za najbolju zbirku pesama u 2018. godini biće uručena Dejanu Aleksiću za zbirku “Radno vreme raja”, poslednjeg dana manifestacije. Do tada će na više lokacija u gradu biti upriličen niz kulturnih sadržaja posvećenih Miki Antiću.

Prema rečima direktora ulturnog centra Novog Sada Bojana Panaotovića, Antićevi dani su već tradicionalan program koji je ovih godina osvojio ne samo novosadsku, već i publiku u regionu.

“Ovaj program odlično prolazi širom regiona, jer KCNS uspostavlja saradnju sa različitim kulturnim centrima širom regiona i on je jedan od programa koji je najsrdačnije dočekan je upravo program Antićevih dana”, naveo je Panaotović.

Svečano otvaranje manifestacije uveličali su svojim nastupom hor Osnovne škole “Miroslav Antić” iz Futoga, kantautori Miloš Zubac i Milan Кorać, kao i prvak Drame SNP-a Miodrag Petrović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.