Počele Sportske igre mladih regiona

VIDEO K9: Najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi ,,Sportske igre mladih" za čitav region, svečano je otvarena danas u Velikoj dvorani SPENS-a.

0
302

Sportske igre mladih koje su svečano otvorene u velikoj dvorani SPENS-a, najveća je manifestacija amaterskog sporta u Evropi i namenjena je deci osnovnoškolskog uzrasta sa teritorije Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Do sada je u u ovim Igrama učestvovalo više od milion i po dece i mladih iz regiona.

“Kako da ne budete zadovoljni kada vidite nekoliko hiljada đaka, kada vidite veliki broj mladih, zbog kojih i jesu organizovane ove sportske igre mladih, i prirodno je za mene da prva adresa ovogodišnjih igara mladih, u srbiji bude novi sad kao evropska prestonica mladih, kao grad koji ima preko 50 hiljada studenata, kao grad koji svake godine ima sve više mladosti, i koji tome posvećuje mnogo pažnje. Ovde imate spoj mladosti i sporta, to je dobitnička kombinacija”, rekao je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

Svečana ceremonija otvaranja počela je intoniranjem himne Republike Srbije u izvođenju hora Gimnazije ,,Jovan Jovanović Zmaj”, a nakon nastupa Haos Animatora i hora ISON, publici su se putem video-poruka obratili i ambasador igara Johanes Han, komesar za evropsku politiku i pregovore o proširenju, ambasadori Igara Predrag Mijatović, Nemanja Matić i Luka Modrić, kao i evropski komesar za obrazovanje, kulturu, mlade i sport Tibor Navračić.

“Ja sam zaista ponosna i presrećna što sam danas u novom sadu. Zaista se zahvaljujem gradonačelniku novog sada bilo je prelepo, dali su nam podršku i negde mi dalje na elanu te podrške krećemo da krstarimo srbijom. Sigurna sam da će danas i na sportskim terenima biti predivno, i vidimo se večeras na trgu, naravno, nastupaće frajle. Ovo je definitivno najlepša sportska priča koja krstari regionom, i mi smo ponosni na svu našu decu i sigurna sam da će i ove 2019. godine pobediti drugarstvo”, istakla je Ivana Jovanović, predstavnicajednog od sponzora Sportskih igara.

Na otvaranju je svečano položena i zakletva prijateljstva, a najsvečaniji momenat otvaranja bio je onaj kada su mlade nade našeg sporta, uz zvuke fanfara i konfete, unele baklju prijateljstva, koja će u narednim mesecima kružiti gradovima širom zemlje i regiona.

“Prije svega, zaista se žeim zahvaliti svim relevantnim osobama, ljudima, institucijama, koji pomažu da se igre održavaju već šestu godinu za redom, ponosan sam i na činjenicu da igre u srbiji okupljaju više od 80 tisuća dece, i ovim putem zahvaljujem i predsedniku republike, svim lokalnim samoupravama, a posebno hvala novom sadu, gradonačelniku, vrednim ljudima koji rade u novom sadu, u gradu”, rekao je Zdravko Marić ispred Organizacionog odbora igara.

Nakon svečanog otvaranja, otpočeo je sportski dan. Pobednici iz sve tri države plasiraće se na veliko međunarodno finale koje će biti održano krajem avgusta u Splitu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.