Počele prijave za 21. “Uhvati film”

VIDEO K9: Otvoren je konkurs za filmove za 21. Međunarodnog filmskog festivala „Uhvati film“, koji obuhvata projekcije domaćih i inostranih kratkometražnih filmova na temu invalidnosti, a konkurs traje do 10. aprila 2023. godine.

0
42

Konkurs za filmove 21. Međunarodnog filmskog festivala „Uhvati film“, koji obuhvata projekcije domaćih i inostranih kratkometražnih filmova na temu invalidnosti, otvoren je do 10. aprila.

Filmovi treba da imaju makar jednog aktera osobu sa invaliditetom, te da podstiču na razmišljanje, pokreću promene, ali ujedno da budu inovativni i filmski kvalitetni.

U selekciju ulaze samo ostvarenja do 30 minuta, najmanje DVD kvaliteta, koja imaju titl na srpskom, hrvatskom bosanskom i crnogorskom odnosno na engleskom jeziku.

Konkurs je regionalni – jedinstven za sva četiri izdanja Uhvati filma.

Uhvati film 2023 održava se pod sloganom Pokrenimo promene, a stručni žiri iz domena filma i invalidnosti selektovaće filmove za Uhvati film Novi Sad, koji će ući u uži izbor za prikazivanje na Uhvati film izdanjima u Rijeci, Banjaluci i Kotoru.

Ovaj Festival dobitnik je nagrade Prvi glas građana u okviru kampanje Pokretači promene 2022, koju je organizovala Beogradska otvorena škola. Uhvati film jedini je regionalni filmski festival o invalidnosti, ali i najpristupačniji filmski festival u regionu.

Održava se sa ciljem afirmacije domaćih i inostranih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova, čiji su akteri osobe sa invaliditetom, kao i promocije mogućnosti i izazova osoba sa invaliditetom kroz umetnost.

Više detalja, može se pronaći i na zvaničnom sajtu Festivala.

Prijave se šalju putem interneta: platformi na kojima je otvoren konkurs za 21. Uhvati film ili na mejl uhvatifilm@gmail.com.

FOTO/ Photo by MTomic

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.