Počele “Novosadske pozorišne igre”

VIDEO K9: Drugi međunarodni festival profesionalnih pozorišta za decu i mlade „Novosadske pozorišne igre” juče je svečano otvoren u Pozorištu mladih.

0
54

Druge Novosadske pozorišne igre, koje će trajati do 15. maja, otvorene su juče predstavom „Koralina“, rađene po noveli Nila Gejmana u režiji Jakuba Maksimova i u izvođenju glumačkog ansambla pozorišta domaćina.

Prema izboru selektora i direktora festivala Mihajla Nestorovića, u konkurenciji za nagrade publika će videti dvanaest izuzetnih evropskih pozorišnih ostvarenja za decu i mlade –  budimpeštanski „San letnje noći“, riječke „Zamrznute pjesme“, celjsku „Kozu na sudu u Višnjoj gori“, banjalučko „Bio jednom jedan lav“, skopsku „Ronju“, telavivsko „Kada je sve bilo zeleno“, beogradske „Hajdi“ i „Mogućnost zabavljanja kod ptica“, špansku „Geometriju duše“, podgoričkih „20.000 milja pod morem“, bugarsku „Alisu u svetu ogledala“ i berlinske „Klovnovske kuće“.

Otvaranju je prisustvovao i član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić, koji je istakao da ovaj festival predstavlja priliku da se deca okrenu pravim vrednostima i, u svetlu tragičnih događaja koji su nas sve pogodili, da se usmeravaju na pozorište, igru i druženje, negujući prave vrednosti koje krase detinjstvo i odrastanje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.