Počele dodele penzionerskih kartica

VIDEO K9: U Novom Sadu je počela dodela penzinerskih kartica za preko 72.000 korisnika. Kao dokaz da su penzioneri, stariji građani više neće morati da prilažu penzioni ček već će tu funkciju preuzeti penzionerske kartice. Svečana dodela prvih kartica upriličena je danas u Gradskoj kući.

299

Nakon Beograda, Novi Sad je drugi grad u Srbiji u kojem je započet proces podele kartica za penzionere koji će Vlada Republike Srbije sprovoditi u celoj zemlji.

Kao dokaz da su penzioneri, stariji građani više neće morati da prilažu penzioni ček, već će tu funkciju preuzeti penzionerske kartice.

“Nama jeste ideja da pokušamo da pokrenemo inicijativu da u svakom mestu lokalna samouprava može da obezbedi našim penzionerima neke pogodnosti, ali da probamo i to na nivou cele Republike preko PIO fonda da im omogućimo neke popuste”, rekao je Zoran Đorđević, ministar za rad, boračka i socijalna pitanja.

Njihovom upotrebom korisnici će jednostavnije i bezbednije dokazivati svoj status i koristiti pogodnosti koje im status penzionera omogućuje, a da pri tom potpuno zaštite lične podatke. Kartice će izrađivati PIO fond i biće besplatne, a standard procesa njihove izrade zbog sigurnosti podataka je, kako navode, bio izuzetno visok.

“Samo je Zavod za izradu novčanica, ZIN, mogao da odgovori na ovako visoke standarde, tako da je ZIN taj koji štampa ove kartice i mi smo vrlo sigurni i bezbedni, jer nam to garantuje zaštitu podataka koji su u bazi PIO fonda”, kazala je Dragana Kalinović, direktorka Republičkog PIO fonda.

Kartice se sukcesivno izrađuju za postojeće korisnike prava, a dinamika njihove štampe je utvrđena prema opštinama.

Gradonačelnik je pozvao penzionere, kojih u našem gradu ima preko 72.000, da se jave novosadskoj filijali PIO fonda i da ih preuzmu, jer će im one, kako je rekao, olakšati funkcionisanje i ostvarivanje onih benefita koji im pripadaju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.