Počela završna konferencija projekta HarISA

VIDEO K9: Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu uključen je u niz međunarodnih projekata. Jedna od njih završen je konferencijom koja je danas počela u ovoj visokoobrazovnoj ustanovi.

0
15

Završna, dvodnevn, konferencija projekta HarISA, i međunarodni naučni skup o zdravlju bilja i održivoj agrikulturi (Plant Health in Sustainable Agriculture: Hot Spots and Solution Perspectives) počela je danas na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu.

Erasmus plus projekat pod nazivom „Harmonizacija i inoviranje studijskog programa doktorskih akademskih studija zdravlja bilja u održivoj poljoprivredi” započet je pre četiri godine u cilju doprinosa modernizaciji i internacionalizaciji visokog obrazovanja u oblasti zdravlja bilja, rekla je prof. dr Aleksandra Konjević, koordinatorka projekta u Novom Sadu.

Projekat je, kako je rečeno, u prethodne četiri godine okupio eminentne stručnjake iz Evropske unije i zemalja zapadnog Balkana u težnji da se napravi zajednički međunarodni program doktorskih studija iz oblasti zdravlja bilja, sa formiranjem trening centara u zemljama koje učestvuju u ovom projektu.

Ovo je samo jedan od projekata u koje je uključen Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu, istakao je prof. dr Branko Ćupina, prodekan za nauku i međunarodnu saradnju ovog fakulteta kojem je strateški veoma značajno da ih ima što više.

Implementacija ovog projekta, osim rada u trening centrima, počela je da se ogleda i kroz zajednička mentorstva i komisije kao i mobilnost studenata i profesora.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.