Počela Svetska nedelja dojenja

VIDEO K9: Počela je Svetska nedelja dojenja, kampanja Svetske alijanse za dojenje koja se obeležava širom sveta od 1. do 7. avgusta. Ove godine kampanja se obeležava pod sloganom "Omogućimo dojenje – napravimo razliku za zaposlene roditelje".

0
97

Svetska nedelja dojenja se svake godine obeležava u više od 170 zemalja sveta kako bi se povećali znanje i svest o značaju i prednostima dojenja i obezbedila podrška ovom načinu ishrane beba.

Svetska alijansa za podršku dojenju pokrenula je ovu kampanju da bi se intenzivirale aktivnosti na zaštiti, promociji i podršci dojenju, a svake godine pažnja je usmerena na različite teme od značaja za dojenje.

U našoj zemlji Nacionalna nedelja promocije dojenja obeležava se 40. nedelje u godini koja simbolično predstavlja trajanje trudnoće, a ove godine će biti obeležena od 2. do 9. oktobra pod sloganom „Omogućimo dojenje na radnom mestu”.

Iz novosadskog Doma zdravlja podsećaju da je dojenje najjednostavniji, najzdraviji i najekonomičniji način zadovoljenja potreba novorođenčeta za pravilnom ishranom.

Sastav i količina majčinog mleka prilagođeni su uzrastu deteta i njegovim potrebama do navršene druge godine života.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.