Počela sezona kruzera

VIDEO K9: Sezona kruzera u Srbiji zvanično je počela juče u Novom Sadu dočekom kruzera Amaverde sa putnicima iz Amerike.

0
10

Ovogodišnja turistička sezona kruzera u Srbiji otvorena je juče u Novom Sadu dolaskom prvog putničkog broda koji su dočekali predstavnici Grada, Prvog parobrodskog društva i Turističke organizacije Novog Sada.

Kruzer „Amaverde“ sa oko 100 putnika iz Amerike pristao je na Keju, ispred pontona „DP World“ gde je za goste upriličen nastup folklornog društva, uz tamburaše i tradicionalno posluženje, a nakon toga obilazak Novog Sada.

Dobrodošlicu u naš grad poželeo im je član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević koji je tom prilikom naveo da su u 2022. godini na putničkom pristaništu u Novom Sadu pristala 372 broda, a iskrcalo se više od 35.000 putnika, te da je zajednički cilj je povratak na nivo od pre Korone, kada je 2019. godine bilo 430 brodova.

U programima obilaska gostiju su uglavnom centar grada i Petrovaradinska tvrđava, poseta muzejima i galerijama, ali i fruškogorskim manastirima i Sremskim Karlovcima.

Prema podacima Agencije za upravljanje lukama, na putničkom pristaništu u Novom Sadu u 2022. godini najviše brodova je pristalo u junu i to 68, kada se iskrcalo i najviše putnika 6683, potom slede maj, sa 65 pristajanja brodova i 6321 putnika i septembar, sa 53 pristajanja i 5556 putnika.

U najvećem broju su gosti iz država nemačkog govornog područja, zatim turisti iz Francuske i SAD-a.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.