Počela sadnja 100.000 sadnica cveća

VIDEO K9: Gradsko zelenilo počelo sadnju 100.000 sadnica cveća na brojnim lokacijama širom Novog Sada.

0
14

Do kraja maja u Novom Sadu će biti posađeno 100.000 komada novog cveća, ove nedelje 77.000 komada, a do kraja meseca i preostalih 23.000 cvetova, saopšteno je iz Gradskog zelenila.

Vrste koje će ove godine ukrašavati naš grad su afrička kadifa, begonije, ukrasna kopriva, kosmos, cinija, petunije, viseća muškatla, dihondra argentea-poznata u narodu kao srebrni vodopad, ukrasni batat u zelenoj i purpurnoj boji i druge biljke.

Sadnja je već započeta na Petrovaradinskom keju, a uslediće uređenje cvetnih gredica kod mosta Duga, dopunjavanje cvetnog grba grada kod Banovine, zatim sadnja u Novom parku između Novog naselja i Detelinare, Staničnom trgu, okretnici kod Štranda, kružnom toku na Rumenačkoj ulici, Futoškom i Dunavskom parku i ostalim zelenim površinama.

U pripremi su i cvetni valjci,stabla i kupe, saksijsko cveće koje će ukrašavati stubove rasvete i žardinjere koje će biti postavljene na razdelne trake. Na taj način biće posađeno još 6.317 kom cveća.

Iz Zelenila dodaju da je u toku vađenje dvogodišnjeg precvetalog cveća iz rundele kod fontane u Dunavskom parku, u Kampusu i na okretnici kod Štranda, koje će biti zamenjeno novim dvogodišnjim cvetnicama, a u toku je i okopavanje i orezivanje žive ograde na Bulevaru Mihajla Pupina i Bulevaru Jaše Tomića.

Pored toga, radnici ovog preduzeća kose travu na velikom broju lokacija. Kose se zelene površine uz Bulevar Evrope, u Primorskoj, Sentandrejskom putu, Kosovskoj, Marka Miljanova, na okretnici kod Kvantaša i okretnici autobuske linije br 6, putu Venizelosa, Bulevaru Jaše Tomića, Kornelija Stankovića, Mičurinovoj, Save Ninkovića, Bogdana Garabantina, Marodićevoj, Trgu 1. maja, Narodnog fronta.

Kosidba je takođe aktuelna u stambenom bloku Vojvode Stepe – Seljačkih buna – Bulevar Slobodana Jovanovića – Kneza Miloša, u ulici Dušana Danilovića, Bulevaru Partijarha Pavla, Stevana Hristića, Vladike Ćirića, Novom parku, kao i na površinama kod Beogradske kapije, oko Lovotursa, vojnog parka i parka kod OŠ Jovan Dučić, kao i u Begeču.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.