Počela rekonstrukcija više klinika u okviru KCV

VIDEO K9: U Kliničkom centru Vojvodine počela je rekonstrukcija nekoliko klinika, za šta je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno oko 217 miliona dinara.

167

Posle 110 godina od izgradnje, u KCV počela je sveobuhvatana rekonstrukcija klinika za neurohirurgiju, za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju i Klinike za anesteziju, intenzivnu terapiju i terapiju bola.

Za ove radove pokrajina je izdvojila 217 miliona dinara.

„Ovaj objekat biće završen za šest meseci, a radimo paralelno i na nabavci nove opreme za sve tri klinike. U narednih nekoliko nedelja počeće i radovi na Klinici za interne bolesti. Do kraja godine, nakon odobrenja Evropske investicione banke, imaćemo i ugovor za izgradnju blokova B i C Kliničkog centra Vojvodine“, rekao je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

U KCV u toku i radovi na Klinici za ginekologiju i akušerstvo, a sa Kancelarijom za javna ulaganja dogovorena je i rekonstrukcija Poliklinike, podsetio je Mirović koji je obišao i novoizgrađeni objekat Klinike za infektivne bolesti, vredan više od 70 miliona dinara, koji je finansirala Pokrajinska vlada.

„Završili smo i ovde veliki posao, ovakvu intenzivnu jedinicu ova Klinika nije imala decenijama. Ugovorena je i nabavka nove opreme, koja će stići u narednih nekoliko nedelja. Za protekle tri i po godine uradili smo veliki i važan posao u zdravstvenom sistemu, a vrednost opreme koja je isporučena Kliničkom centru Vojvodine veća je od 1,5 milijardi dinara“, naveo je Mirović.

U Kliničkom centru trnutno su završene četiri klinike, a radi se uporedo i na rekonstrukciji njih sedam.

„Imamo završen projekat i obezbeđena sredstva i za rekonstrukciju Klinike za urologiju, Klinike za maksilofacijalnu hirurgiju i Klinike za plastičnu hirurgiju i na proleće nas čeka i taj posao. Plan nam je da 2021. godine imamo rekonstruisane sve klinike KCV“, kazao je prof. dr Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo.

Direktorka Kliničkog centra Vojvodine Edita Stokić zahvalila se u ime 3.300 zaposlenih istakavši pri tom da o važnosti Kliničkog centra govori podatak da je u njemu tokom prošle godine prošle godine pregledano 600.000 pacijenata u Poliklinci, hospitalizovano više od 6.000 pacijenta u KCV i na svet je došlo više od 6.000 beba na Klinici za ginekologiju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.