Počela prijava za 60 evra

VIDEO K9: Od ponoći je počelo prijavljivanje punoletnih građana za državnu pomoć u iznosu od 30 plus 30 evra. Prema podacima Ministarstva finansija, do 10 sati se za ovu pomoć u okviru trećeg paketa pomoći države u borbi protiv pandemije, prijavilo više od 524.000 građana.

0
19

Počelo je prijavljivanje punoletnih građana koji imaju važeću ličnu kartu i prijavljeno prebivalište u Srbiji za pomoć države od 30+30 evra.

Prijava se vrši preko sajta Uprave za trezor klikom na polje Podnošenje prijave i isto je kao i prošle godine kada su se građani prijavljivali za pomoć od 100 evra.

Za prijavu za pomoć države potrebna su svega tri klika. Prvi je na obrazac „Podnošenje prijave“, na sajtu Uprave na trezor idp.trezor.gov.rs, potom na stranici koja se otvori treba uneti podatke: JMBG, broj lične karte, kao i banku u kojoj osoba koja se prijavljuje ima račun. Ukoliko osoba nema već otvoren račun, u padajućem meniju treba dodabrati banku preko koje želi da joj bude isplaćen novac. Na taj način će biti otvoren jednokratni namenski račun, bez ikakvih troškova. Nakon potvrde podataka pojaviće se obaveštenje o uspešnoj prijavi.

Od 5. maja počeće prijavljivanje i putem kol-centra i trajaće do 15. maja, a broj telefona biće naknadno objavljen.

Penzioneri, korisnici socijalne pomoći, kao i oni koji su na izdržavanju zatvorske kazne, ne treba da se prijavljuju za pomoć.

Novac će prvo, 6. maja, dobiti penzioneri, a dan kasnije i korisnicima socijalne pomoći i onima koji su na izdržavanju zatvorskih kazni.

Ostalim građanima će prvih 30 evra početi da se isplaćuje 12. maja a očekuje se da će svi novac dobiti do 20. maja, dok drugih 30 evra mogu očekivati u novembru.

Podsetimo, prošle godine je pomoć države od 100 evra dobilo 6 miliona i 200 hiljada građana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.