Počela podela solidarnih paketa

VIDEO K9: U Novom Sadu počela je podela solidarnih paketa sa osnovnim životnim namirnicama za penzionere, čija su primanja niža od 15 hiljada 113 dinara.

0
30

240 najstarijih sugrađana sa najnižim primanjima i ove godine dobili su pravo na solidarne pakete pomoći u vrednosti od oko 5.000 dinara, u kojima se nalaze osnovne životne namirnice, ali i sredstva za održavanje lične higijene.

Prilikom utvrđivanja rang liste za dodelu solidarne pomoći, prednost su imali samohrani korisnici i oni kojima je penzija jedini izvor prihoda, kao i godine života.

Kriterijumi za dobijanje paketa su da penzija ne prelazi 15.113 dinara, a ukoliko bračni par podnosi zahtev, dobijaju jedan paket, prema broju bodova ili starosti.

Fond Pio je za ovu namenu izdvojio gotovo milion i 200 hiljada dinara, a podela paketa organizovana je u skladu sa epidemijskim merama.

Penzionere u Srbiji, bez obzira na njihovo materijalno stanje, 18. decembra očekuje isplata jednokratne pomoći u iznosu od 5.000 dinara, saopštio je ministar finansija Siniša Mali.

Ovu pomoć dobiće 1,7 miliona penzionera.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.