Počela obnova dvorca Heterlendi

VIDEO K9: Nakon 169 godina od izgradnje, počela je rekonstrukcija dvorca Hertelendi u Bočaru. Za radove na obnovi ove monumentalne građevine pokrajina je izdvojila 361 milion dinara.

0
211

Dvorac Hertelendi iz 1850. godine u Bočaru, u opštini Novi Bečej, nakon rekonstrukcije postojećih objekata i izgradnja novih, za šta je Pokrajinska vlada izdvojila 361 milion dinara, dobiće novu namenu.

“Kroz novu projektnu dokumentaciju rekonstruišemo postojeći i gradimo novi objekat za smeštaj 120 dece, gradimo novu salu za sportske aktivnosti, rekonstruišemo i park površine 6 hektara, pravimo praktično novi centar za predškolsku i školsku decu iz cele Srbije”, rekao je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

Do 2005. godine u ovom dvorcu bila je smeštena psihijatrijska bolnica, nakon čega je ovaj objekat napušten i urušen. Radovi koje je bivša vlast započela 2011. godine nisu realizovani, rekao je Mirović koji tvrdi da je prema nalazu sudskog veštaka na ovom projektu nestalo 50 miliona dinara.

“Rok za završetak radova je 270 dana, a radove izvodi jedna od naših najboljih kompanija, Modulor iz Beograda i verujem da nećemo imati nikakvih problema, da ćemo uspeti da pokažemo da smo sposobni da ovaj objekat napravimo, da smo sposobni da obezbedimo najbolje uslove za našu decu i da smo sposobni da pokažemo važnu i bitnu razliku u odnosu na one koji su ovim poslom rukovodili pre nas”, izjavio je Mirović.

Ovaj objekat od vitalnog značaja za mesto Bočar, kao i za Novi Bečej, rekao je tom prilikom predsednik ove opštine Saša Maksimović.

Novi višenamenski kompleks Hertelendi obuhvataće različite sadržaje namenjene deci predškolskog i nižeg školskog uzrasta koji će omogućiti realizaciju programa obrazovanja, odmora i rekreacije, kao i boravka u prirodi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.