Počela NS bajk sezona

VIDEO K9: Od ponedeljka je startovala nova, sedma po redu "NS bajk" sezona u organizaciji JKP "Parking servis". Na 12 stanica širom grada, Novosađanima je na raspolaganju 130 remontovanih bicikala u narednoj letnjoj sezoni.

0
589

Gosti grada kao i Novosađani koji nemaju bicikl, od ponedeljka mogu da ga iznajme na jedan ili na više sati, pa i na ceo dan i noć, s obzirom da su svih 12 bajk stanica automatizovane.

“NS bajk” je već ozbiljan sistem za alternativni prevoz u gradu. A verujem da će početak ove sezone, negde polovinom maja obeležiti otvaranje i 13 biciklističke stanice. Ona će biti preko puta kasarne “Arčibald Rajs”, bivše “Maršal Tito”, Novosađani to tako više prepoznaju”, rekao je Radovan Jeknić, portparol JKP “Parking servis”.

Sistem iznajmljivanja ostao je isti. Naime, potrebno je da budući korisnik napravi korisničku karticu koju može dobiti u Ulici Filipa Višnjića 47 ili kod stanice kod Spensa radnim danima i subotom od 9 do 16 sati.

“Iz sezone u sezonu raste broj korisnika “NS bajk” sistema i sad smo na oko 5.000 korisničkih kartica. Nadam se da će tokom sezone biti još 600-700 novih korisnika”, naveo je Jeknić.

Izrada korisničke kartice košta 500 dinara i doživotna je. Ni cene rentiranja bicikla nisu su se promenile, tako da sat vožnje košta 20 dinara a celodnevno iznajmljivanje je 100 dinara.

“To je nešto što je stvarno stimulativno i što motiviše ljude da koriste ovakav način prevoza po gradu. Ne treba da ponavljamo koliko je važno i koliko je korisno bicikl kao prevoz, izbegavamo i gužve saobraćajne, a manji je pritisak i na parking mesta, a o zdravlju ne treba ni da pričamo”, kazao je Jeknić.

On je rekao, da je lane bilo oko 20.000 iznajmljivanja bicikala. Rekordna godina bila je 2015, ali to zavisi i od lepog vremena tokom proleća, leta i jeseni.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.