Počela nova akademska školska godina

VIDEO K9: Prijemi za brucoše aktuelni su početkom oktobra na skoro svim fakultetima Univerziteta u Novom Sadu. Juče smo ispratili ovu svečanost na Pravnom fakultetu.

0
39

Počela je nova akademska školska godina, a mnogi fakulteti UNS-a organizovali su svečane prijeme za svoje brucoše. Studenatima prve godine osnovnih akademskih studija Pravnog fakulteta dobrodošlica je upriličena u Amfiteatru ove ustanove.

Milan Đurić, gradonačelnik Novog Sada, je istakao da Grad kroz različite programe duže od 10 godina aktivno podržava rad Fonda za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta u Novom Sadu kroz stipendiranje 20 darovitih studenata sa 22.000 dinara mesečno, kao i program „Univerzitetska profesionalna praksa studenata“.

Ove godine Pravni fakultet Univerziteta u Novom Sadu upisalo je 513 studenata.

Studentima i prisutnima obratili su se i dekanica Pravnog fakulteta prof. dr Tatjana Bugarski, državna sekretarka u Ministarstvu pravde Bojana Šćepanović, predsednik Apelacionog suda Darko Tadić, javni tužilac Vrhovnog javnog tužilaštva i v.f. glavnog javnog tužioca Apelacionog javnog tužilaštva u Novom Sadu Tatjana Lagumdžija, kao i predsednik Advokatske komore Vojvodine Vladimir Beljanski.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.