Počela masovna imunizacija Novosađana

VIDEO K9: Masovna imunizacija Novosađana protiv korona virusa počela je jutros u osam časova u Hali 1 Novosadskog sajma, a u prvom satu je vakcinisano oko 100 građana.

13

Za vakcinaciju protiv korona virusa trenutno je prijavljeno oko 25 hiljada Novosađana i očekuje se da će narednih dana biti utrošeno 5,5 hiljada doza vakcina koje su u Novi Sad stigle u toku jučerašnjeg dana, rekao je direktor Instituta za javno zdravlje Vojvodine prof. dr Vladimir Petrović u Hali Novosadskog sajma gde je danas počela masovna imunizacija sugrađana kineskom vakcinom proizvođača Sinofarm.

Ovom prilikom vakcinisani su zamenik gradonačelnika Milan Đurić, članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić i savetnica gradonačelnika Nada Kobac. Pored dr Petrovića, punkt na Novosadskom sajmu obišli su i član Gradskog veća za zdravstvo dr Dragan Stajić, kao i direktor Doma zdravlja „Novi Sad prim. dr Veselin Bojat.

Ovo je početak kraja epidemije za koji je potrebno vakcinisati najmanje 70 do 80 hiljada Novosađana, rekao je Bojat koji je pozvao sugrađane da se prijave i odazovu procesu imunizacije.

Prema rečima direktora Doma zdravlja „Novi Sad“ pacijenti su na vakcinaciju pozivani preko kol-centra Doma zdravlja, a više od 45 posto sugrađana koji su se prijavili za imunizaciju preležali su korona virus, što govori o tome, navodi Bojat, da onaj ko je već prošao komplikacija sa koorna virus ne želi to opet da prođe.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.