Počela konferencija “Budućnost na dva točka”

VIDEO K9: U Novom sadu je počela dvodnevna konferencija pod nazivom "Budućnost na dva točka" na kojoj će biti predstavljen Nacrt nacionalne strategije o bicikliranju kroz zanimljive razvojne projekte.

0
25

Prva nacionalna konferencija o biciklizmu „Budućnost na 2 točka”, koju organizuje Dunavski centar za kompetenciju, počela je danas u Skupštini AP Vojvodine.

Novi Sad je zaslužio da bude domaćin jednog ovakvog skupa, s obzirom da poslednjih godina intenzivno ulaže u razvoj biciklizma, izjavio je ovom prilikoM Milorad Radojević, član Gradskog veća za privredu Novog Sada.

Radojević je dodao i da Grad promoviše biciklizam kao sport i kod najmlađe populacije te je u prethodne dve godine 120 najboljih učenika iz svih osnovnih i srednjih škola dobilo na poklon bicikl. Našem gradu, u kojem je aktivno 40.000 biciklista, ciklo turizam je, prema njegovim rečima, sve značajniji i privlači veliki broj turista, jer se nalazi na ruti EuroVelo 6 koja povezuje Atlanski okean sa Crnim morem.

Biciklizam je danas, kako je istaknuto, nešto o čemu izuzetno mnogo računa vode i Pokrajinska vlada i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam.

Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam rekao je da će biti nastavljen i razvoj biciklizma na Fruškoj gori, kao i da će sredinom sledeće godine biti pokrenuta revizija idejnog rešenja biciklističke staze od Beograda do Novog Sada.

Dvodnevna konferencija je deo projekta Interreg Danube Transnational Programme – Danube Cycle Planse i finansira je Evropska unija kroz Dunavski program u kojem učestvuje devet država podunavskog regiona.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.