Počela kampanja protiv zlostavljanja žena

VIDEO K9: Na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, danas je počela ovogodišnja šesnaestodnevna kampanja aktivizma protiv zlostavljanja žena, koja se, do 10. decembra, obeležava u više od 100 zemalja sveta.

0
83

Kampanja “16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ u Srbiji počinje u senci crne statistike o 25 žena ubijenih ove godine u porodičnom i partnerskom nasilju.

Na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, u Novom Sadu je danas, simbolično, održana druga sednica gradske Radne grupe za izradu lokalnog akcionog plana za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici za period od 2023. do 2026. godine.

Radna grupa će se u narednom periodu baviti ekonomskim osnaživanjem žena, pre svega u prigradskim sredinama, rekla je predsednica Komisije za rodnu ravnopravnost Skupštine Grada Novog Sada i koordinatorka Odborničke mreže žena novosadske Skupštine, Mirjana Vasilić.

Lokalni akcioni plan Grada novog Sada je, kako je rečeno, strateški dokument koji pokazuje jasno opredeljenje ka unapređenju bezbednosti i kvaliteta života građanki i građana Novog Sada, a sa duge strane ima za cilj da unapredi prava, bezbednost, zdravstvenu i socijalnu zaštitu i dostupnost različitim oblicima usluga pomoći i podrške za žrtve nasilja u porodici.

Lokalni akcioni plan ova Radna grupa, koja je formirana u avgustu ove godine, izradiće tokom 2023. a pre usvajanja u Skupštini grada, biće prezentovan i proći kroz javnu raspravu kako bi i sugrađani dali reč o ovom strateškom dokumentu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.